Voldelige demonstrationer mod Sverige i Pakistan

I Pakistan kom det fredag til demonstrationer mod Sverige, mod avisen Nerikes Allehandas offentliggørelse af tegningerne af profeten Muhammed som hund og mod kunstneren Lars Vilks.

I Karachi brændte en islamisk gruppe også en dukke af den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt. I byen Lahore gik demonstranter rundt med bannere, hvor der blandt andet stod “Ned med Sverige”.

Cecilia Julin, der er pressechef i det svenske udenrigsministerium i Stockholm, sagde, at hun ikke havde fået forhåndsinformationer om protesterne.

Vilks, som er kunstneren bag karikaturtegningen af profeten Muhammed med hundekrop, er blevet truet på livet.

– Det drejer sig om adskillige mordtrusler, der er kommet gennem telefonopkald, via e-mail og som kommentarer på min blog, sagde Lars Vilks fredag til de svenske tv 4 nyheder.

De fleste trusler er kommet inden for det seneste døgn, og Vilks har i sinde at lave en politianmeldelse. Trods mordtruslerne angrer han ikke sine tegninger, der blev bragt forrige søndag i den svenske avis Nerikes Allehanda.

300 muslimer startede fredag eftermiddag en demonstration ved at gå en kort strækning fra det islamiske kulturcenter på Storgatan til den svenske avis Nerikes Allehandas kontorlokaler i Örebro.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Ritzau. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s