Larry Craig træder tilbage som senator

Den skandaleramte republikanske senator Larry Craig fra Idaho meddelte lørdag, at han trækker sig fra Senatet sidst i denne måned.

– Jeg undskylder for det, som jeg har været skyld i. Jeg er dybt bedrøvet, sagde den 62-årige Craig ved en pressekonference i sin hjemstat. Senatoren, der har siddet i tre valgperioder, vil træde tilbage den 30. september.

Meddelelsen om hans tilbagetræden kommer efter en uge med alvorlige kontroverser i det republikanske parti, som har været ramt af en række skandaler i den senere tid.

Tidligere i denne uge kom det frem, at senator Craig i juni havde erkendt sig skyldig i at have opført sig uanstændigt på et toilet i Minneapolis-St. Paul-lufthavnen. Det pågældende herretoilet var et kendt samlingssted for bøsser, og Craig blev anholdt, da han gjorde alle tegn på at ville indlade sig på seksuelle aktiviteter med en anden mand, der dog viste sig at være en civilklædt politibetjent. Efter at være blevet indbragt på lufthavnens politistation forsøgte Craig tilsyneladende at benytte sin status som kongresmedlem til at få politimanden til at frafalde sigtelserne.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Ritzau. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s