Konservativt tilbagetog på topskatten

Tvekampen mellem De Konservative og Dansk Folkeparti om topskatten er endt med, at De Konservative har måttet give efter. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om, at topskatten ikke bliver lettet. I stedet bliver mellemskattegrænsen hævet yderligere i forhold til regeringens oprindelige udspil.

– Jeg er godt tilfreds med, at den her aftale letter i bunden, den letter midt på og så har vi en aftale med Dansk Folkeparti om – og der vil jeg gerne kvittere for et godt forhandlingsforløb – at der ikke kommer flere topskatteydere, end der er i 2007. Hvis der kommer flere, så skubber vi grænsen opad, siger den konservative formand, Bendt Bendtsen.

Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl er synligt tilfreds med aftalen, og med at Dansk Folkeparti ikke har måttet give sig på topskatten.

– Jeg skal ikke vurdere magtforholdet. Men regeringen valgte en strategi, hvor de lagde et forslag frem uden på forhånd at drøfte det med os. Og så ved regeringen godt, at de er en mindretalsregering. Der må de hele tiden have været bekendt med, at deres udspil kunne undergå markante ændringer. Og det er også det, vi har kunnet se, siger han

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Ritzau. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s