Taxichauffør blandt de anholdte i terrorsag

En taxichauffør fra Københavns Nordvest-kvarter og en elektriker fra Ishøj var blandt de anholdte, da Politiets Efterretningstjeneste natten til tirsdag slog til mod en gruppe mennesker, som menes at have planlagt en terrorhandling.

Anholdelserne skete flere steder i det storkøbenhavnske område. I en kortfattet pressemeddelelse oplyste PET, at aktionen skete efter “længere tids overvågning”, og at de anholdte er mistænkt for at ville bruge sprængstoffer ved en terrorhandling. PET ønskede tirsdag formiddag ikke at give oplysning om det præcise antal anholdte – eller om de ting, som blev fundet under operationen.

Da anholdelserne var sket, begyndte betjente at ransage på flere adresser, og også Beredskabsstyrelsens Kemisk Beredskab deltog i arbejdet.

– Jeg kan bekræfte, at vi har assisteret politiet, siger underdirektør i styrelsen, Jørgen Holst. Yderligere oplysninger ønskede han ikke at give tirsdag morgen.

At Kemisk Beredskab var indkaldt til undersøgelserne tyder på, at PET mener, at de anholdte har rådet over stoffer og materialer, som kan indgå i produktion af sprængstoffer.

Desuden var indkaldt hærens ammunitionsryddere og kriminalteknikere fra rigspolitiet til aktionen.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Ritzau. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s