Fulde mindreårige

Weekenden i Aasiaat var præget af mange fulde mennesker – to unge på 15 og 16 år måtte køres på sygehuset på grund af fuldskab

– Vi havde virkeligt mange fulde mennesker i weekenden, siger stationsleder i
Aasiaat Gert Jacobsen.

– Vi havde Rock-festival i byen med mange deltagere. Rock-festivalen var en
succes i sig selv, men byen var præget af mange fulde. Vi måtte køre to unge
mindreårige på sygehuset fordi de var så fulde, at de ikke selv kunne stå på
deres ben.

– Den ene, en 16-årig dreng, kom ind på ungdomsklubben og faldt om. Da han
ikke kunne vækkes blev vi ringet op. Vi hentede ham og kørte ham på
sygehuset. En anden ung mand var faldet i søvn ved siden af vejen. Ham
hentede vi også og kørte på sygehuset, siger Gert Jacobsen.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Politi. Bookmark the permalink.

One Response to Fulde mindreårige

 1. kp25 says:

  Jeg føler en magtesløshed og sørger over det vilkår vores børn i Grønland bliver ofre for af forældrenes misbrug af alkohol. Børn og unge mennesker følger tit forældrenes fodspor, og kan derfor fortsætte i den onde cirkel fra generation til generation.

  Hvad er realiteten i den her problematik, og hvad er det vi ikke forstår, siden det ikke kan lade sig gøre at nå frem til et resultat som fremmer en udvikling på det område?

  Afhængigheden af alkohol hærger i ens krop og belaster kroppens funktioner. Destruktiv tankegang kører med nonstop nat og dag. Troen og håbet på et bedre liv er blevet til smerte, fordi meget andet af ubearbejdet følelser og tanker tynger som en byrde på ens skulder. Selvværd, selvtillid og kærligheden til sig selv er et sort hul.
  Med disse egenskaber videregiver vi vores børn den opfattelse, at livet ikke er en gave der er det værd at passe godt på.

  De kære børn som higer efter forældrenes omsorg og kærlighed oplever, hvordan forældrene bedøver sig selv i alkoholens rusmiddel. De bliver udviklet med angst for at miste, vold, incest. De vokser op med en stort ansvarsfølelse for deres forældre og påtager sig forældrerollen, så mor og far kan være børn der ikke tager ansvar for deres eget liv.
  Uanset hvordan forældrene opfører sig, vil et barn altid elske sin mor og far og følge dem på vejen på godt og ondt. Men det er en meget tung byrde for et barn som ikke har så megen viden endnu i forhold til en voksen.

  Vi kan nok give så meget andre skylden for vores egen elendighed, men effekten fremmer kun negative resultater, og et sted skal der jo startes. Et stort skridt vil være, at give sig selv den frihed til at se på sig selv. Tag den spændende udfordring, mærk og se den effekt det giver, når du tager et ansvar for dit eget liv. Ryd op i dit system og smid de tanker ud der ikke kan bruges, så nye energier kan strømme til. Ja, det er nemmere sagt end gjort, men du er det værd. Uanset om du er alkoholiker/ædru, negativ/positiv, fattig/rig, lav/høj, grim/køn, mørk/lys, har du en frihed til at vælge selv om du vil skabe et positivt eller negativt tankegang.

  Alkohol er også et valg, men jeg har ikke oplevet et spændende og udviklende historie om det endnu, der indtil videre har fået mig til at tage denne beslutning, at det skulle give mig et bedre liv. Nej, tværtimod oplever jeg den store tristhed, at se børnenes magtesløse øjne der råber om hjælp.

  Hvis ikke, de voksne lærer børnene at tale om problemerne vil de fra generation til generation være ofre for mange byrder. Men problemet er der, fordi det kan ændres, og her kan du gøre en forskel. Der siges, at det er spild af tid og kræfter på at forsøge at ændre andre mennesker, da vi blandt andet er så mange mennesker her på kloden. Her er der kun én at gå i gang med, og det er dig. Derefter kan vi hjælpe hinanden, fordi vi kan rumme andre end os selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s