Tang er havets sikre guld

Der er arbejdspladser i produktion af grønlandsk tang, påpeger ny rapport. Det kræver bare, at nogen tør kaste sig ud i det.

I Grønland kan man om foråret på Brædtet i Qaqortoq købe den såkaldte
vingetang, friske planter som spises rå eller i fiskesuppen. Og for nogle
familier er det en tradition at samle muslinger og tang. Imidlertid kan vi
bruge tangen til langt mere end vi allerede gør. Tang bruges i alverdens
ting, både til foder, helsekost og kosmetik og medicin

Nye undersøgelser tyder på, at der er store ressourcer for erhvervslivet gemt
i den grønlandske havbund i form af tang. Ligesom Norge og Island har gjort
det i årtier, er der god fornuft i at opfiske den friske tang, der klæber
til vores kyster. For efterspørgslen stiger verden over.

Så det handler bare om at gå i gang med at sætte den grønlandske tang i
produktion, lyder konklusionen fra en ny rapport om projektet »Nordic
Seaweed Project«.

– Vi mener, at tangen i Sydgrønland langs de fleste af Grønlands kyster udgør
en stor mulig ressource, som kan skabe nye arbejdspladser, siger Ole Hertz,
der er projektleder bag forsknings- og erhvervsudviklingsprojektet »Nordic
Seaweed Project.«

Læs mere i Sermitsiaq.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Erhverv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s