Forrygende dobbeltkoncert

2600 rock-glade mennesker til koncert med Ole Kristiansen og Zikaza i Nuuk.

Der var pres på dørene til multihallen Inussivik fredag aften for at komme ind
og høre Ole Kristiansen og Zikaza. Arrangørerne havde satset på 2500 gæster
men valgte at sælge 100 ekstra billetter ved dørene, fordi interessen var så
stor.

– Med omkring 2600 koncertgængere oversteg interessen for koncerten vores
forhåbninger, fortæller medarrangør Claus Nielsen til Sermitsiaq.gl. Han er
en af forældrene til 8.a på Kangillinngit skolen i Nuuk, der samler ind til
deres studierejse. Overskuddet fra fredagens dobbeltkoncert skal bruges til
rejsen til Island og USA næste år.

Ifølge Claus Nielsen var folk primært glade og i festhumør, og der var kun
enkelte mindre episoder, hvor folk kom op og diskutere. Men Inussivik,
multihallen, levede med koncerten op til sit navn og arrangementet viser, at
hallen sagtens kan bruges til store kulturarrangementer udover sport, mener
Claus Nielsen.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

9 Responses to Forrygende dobbeltkoncert

 1. tusass says:

  -bare ganske kort.

  En rigtig god koncert. Et godt initiativ af en skoleklasse til deres studietur. -lige bortset fra den øl-regn, som fra tid til anden kom væltende fra….nogle “syge” koncertgæster. Fy for ….. hvor ulækkert!

 2. iffiaq says:

  Da vi skulle ind stod vi som sild i tønde, der var i 1. omgang ikke kontrol over dem der ville ind og dem der ville ud. Farligt!
  Lyden var slet ikke optimal! En hal af den størrelse og så mange mennesker, gjorde at lyden var ‘pakket’ – anskaf dog flere højtalere til den slags arrangementer, så folk der ikke gider at blive spøjtet med øl og endda pis, hvor lyden var rimelig – kan få en bedre musikalsk oplevelse et andet sted i Inussivik.
  Ca. 10 toiletsæder til kvinderne – det kan man da ikke kalde optimal.
  Musikken tiltrak os dog – Qujan

 3. buubi says:

  Enig! Da vi skulle ind stod der en million fulde folk og røg ved dørene, så man nærmest måtte skubbe til dem hvis man ville ind. Panikkende og ikke mindst hysteriske “dørmænd” råbte og skreg om hvordan man bedst muligt kunne kontrollere folk.
  Der var ingen garderobe, og man måtte holde jakkerne – der blev våde fordi fulde folk troede der var ølbad inde i salen.
  2600 folk til en ringe arrangeret koncert, og hvor der er for få folk til at kontrollere fulde folk – grænsen er nået.
  De bedste koncerter i Nuuk holdes i Katuaq – arrangeret af kulturfolk, og ikke af nogen der bare vil tjene penge. For der er altså mange af os der går til koncert, for at få en god, kulturel aften, og LYTTE samt DANSE til god musik. Det fik man (næsten…) ikke lov til i fredags… Dog kæmpe tak til Zikaza, for god musik.
  Jeg vil dog opfordre kunstnerne til at tænke sig om en ekstra gang, og kræve at man har sikret ALT – inden de siger ja til en støttekoncert…

 4. karl says:

  BROKKEHOVEDER………!!!!!!!!!

  FANDME EN GOD OG FED KONCERT! QAA TAAMATTUNIK AAMMA KONCERT-INIK

 5. qilerteq says:

  Enig med Karl.
  Jeg blev helt fanget af fire rigtig dygtige musikere Sørensen, Larsen, Sandgreen og KRISTIANSEN, der selv var helt “rolige” og lavede rigtig flot præstation af deres kunnen!!
  Wow!!! Tak for en rigtig god oplevelse.
  (Lidt enig med buubi og iffiaq, det med indgangen og toiletterne var dårligt arrangeret. Der kunne også har været flere sikkerhedsfolk foran scenen så folk nok havde passet lidt mere på..)
  Jeg havde mere svært med at blive helt fanget af Zikaza, nok fordi det var så en god start med Ole Kristiansen. Men ajunng bare ikke så godt som i starten af koncerten.

 6. fnuggi says:

  Jeg vil lige rose de gode kunstnere for en rigtig fed oplevelse og ikke mindst et rigtig godt arbejde af forældre osv til den skoleklasse. (Tænk på alt det der skulle ryddes op efterfølgende.. :o)) Den oplevelse jeg fik i fredags kan jeg leve længe på! Den levede fuldt op til min forventniger. total fedt med så mange mennesker ! Nuan!!
  Er dog også enig med tolilet, indgang og udgangs forhold, og det var ulækkert med øl. Men helt ærligt, Synes at alt de “negative ting” slet slet slet ikke kunne ødelægge min aften.
  Flere af denne slags! Nuan!

 7. zusu says:

  Nipilersortartut nuannersut sungiusarluarnikut tassa nuannit tusarnaarligit, tamannalu takivarput tallimanngormat. Tusarnaartuusugullu arlariiulluta naamagisimaarinninnerput killeqarpoq, ilaatigut nipai tamakkiisumik tusaasinnaasimanngilarput, soorlu tumerpartup sianaalai tusaasinnaangilagut tunuatungaaniillinilu nipit ataasiakkaat amigaataasaqattaarput, eqqarsarnarsilluni højtalerit atugaasut inersuarmut naamannersut.
  Taamalu aaqissuusisarnerni aqunneqarsinnaarpiangitsoq inuusuttuaqqat suli 18-qanngitsut ernguttarnerat nalinginnaaleraluttuinnarpoq.
  Eqqumaffiginerusariaqaraluarpoq tamanna ingatsikaluttuinnannginnerani.
  Kisianni tusarnaartitsinerit kalaallit nipilersortartuinit inuttallit nuannit, suli akilikinnerisariaqaraluarput.

 8. muggie says:

  Fed koncert,
  Jeg har ikke været heldig med at skaffe en billet i de tidligere Zikaza koncerter så min forventning har været høj. Det skal også konkluderes kontant: HVORDAN I ALVERDEN havde man forventet at styre 2600 tilskuere og publikum fra arrangørerne??? For det første havde man ikke taget højde for toiletfaciliteterne for det andet havde man ikke planlagt garderobe således vi hang med vores overtøj det meste af natten for det tredje var der ikke styr på “vilde deltagere” som syntes det var sjovt at oversprøjte publikum med øl. Hvordan havde man tænkt på at levere lyden?? 3 små højtalere på højre og ventre i scenen og et par højtalere som hængere helt udenfor publikums højde. Jeg lagde mærke til, at musikerne som kan levere deres produkt – professionelt ikke var begejstrede. Forsangeren fik ølglas smidt direkte på kroppen, op til flere gange. Hvad er det for et kultur der blev indført den nat?? Jeg gik tidligt hjem med en skuffende oplevelse. Og forresten tillykke med arrangørerne jeg hørte at i gik ud med en KÆMPE overskud.

  En glad publikum.

 9. svar says:

  Fed musik! Katuaq må tage sig sammen så det ikke er amatører der arrangerer store koncerter! Arrangement af forældre er skandaløst med salg af billetter til unge under 18 år. Ingen check efter smirnoff ice ved indgangen og børn der skal til udpumpning. Det er en vulgær pengemaskine. Giv en donation til andre børn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s