KNR opsiger resultatkontrakt med landsstyret

Million-gæld fra digitalisering tynger KNR og ændrer på forudsætningerne i kontrakten, mener KNRs ledelse.

KNRs bestyrelse og ledelse har opsagt resultatkontrakten med landsstyret.
Stationens ledelse ønsker at genforhandle kontrakten fordi der i ledelsens
øjne er indtrådt ekstraordinære ændringer i bevillingerne.

For at finansiere digitaliseringen har KNR måttet optage et lån der belastere
stationens økonomi med i alt 25 mio. kroner de kommende 10 år. Det vil alt
andet lige betyde at KNR må reducere sin programvirksomhed i forhold til
tidligere. Alternativt foreslår ledelse og bestyrelse at KNR får et højere
driftstilskud fra Landskassen så længe afbetalingen af de 25 mio. kroner
pågår.

Landsstyret har afsat knap 57 mio.kroner til KNR på finansloven for 2008. Det
er en lille stigning på 1,1 mio.kroner i forhold til 2007.

KNRs bestyrelsesformand Juaaka Lyberth og direktør Lars Lennert-Sandgreen
forventer en ny kontrakt genforhandelt i løbet af efteråret, så den kan
træde i kraft 1. januar 2008.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Indland. Bookmark the permalink.

12 Responses to KNR opsiger resultatkontrakt med landsstyret

 1. juusi says:

  har ledelsen i knr digitaliseret uden at have bevillinger eller midler ? eller hvordan kan man pludselig mangle millioner i et budget? og hvordan kan knr reducere sit programvirksomhed, når de ikke producerer nogen programmer? i tv udsendes mere end 95 % af sendefladen med båndede DR-programmer, og radioen udsender stor set kun genudsendelser, så hvor vil man skære ned ?

 2. isumaluk says:

  Halvhjertet konceptskift bevirker kaos i KNR’s økonomi. Konceptskiftens klare budskab var bl.a., at KNR skulle tilpasse produktionskapaciteten og lade TV-foreninger, lokalradioer og private producere programmer. KNR ville have det hele, nu kommer regningen. Ledelsen i KNR investerede milliorer af kroner i nyt digitalt produktionsgrej, uden at rationalisere i driftsomkostningerne, ledelsen er bange for at fyre folk, ledelsen er konfliktsky. Jeg vil overfor landsstyret anbefale, at konceptskifte-planerne genoptages, og KNR må arbejde for at nedbringe sine driftsomkostninger, og prøve at sælge nogle af de indkøbte digitale udstyr, måske til de private producenter?

 3. hanniuna says:

  Det her minder mig lidt om dårlige kammerater der låner penge, for derefter at indkræve dem….hos MIG ? Med trusler ?

  Jeg forstår ikke helt, for jeg synes ikke at have mærket forbedringer.

 4. iffiaq says:

  Først prøvede de at sælge det gamle Radiohus – men gomorgen mand! – Ups, de havde glemt at undersøge ejerskabsforholdet!!
  Konceptskiftet bliver reklameret – men det holder selvfølgelig ikke. Personale mangel siges og være grunden – samt planlægning af digitalisering osv.osv.
  Nu skulle KNR være digitaliseret – men på tvdelen er lyd og billeder endnu ikke synkrone. Gad vide om de har købt det rigtige digitale udstyr, eller har KNR købt digitalt udstyr der ikke er færdigtudviklet endnu??? Og derfor mangler de det ene udstyr efter det andet, fordi det nye er for mangelfyldt. Altså endnu en kæmpebrøler af et køb, som ‘kammeraterne’ af landsfaderen jo er kendt for, nemlig at kunne shoppe næste ubrugelig fornyelser til landet. KNR’s ledelse og bestyrelse vil alligevel vil slippe godt fra dårlig økonomi osv. for sådan noget er normalt her i landet, så længe man har den rigtige partifarve – så længe man kan tale sig fra reelle ting, med nye planer, nye undersøgelser der skal give lyttere og seere nye oplevelser.

 5. jukku says:

  Problemet med finansieringen var jo at KNR blev tvunget til at optage dyrere lån af landsstyret. Ad denne vej kom der så en ekstra belatsning på ca. 2 mio. kroner. Noget der kunne have været undgået hvi landsstyret ikke havde tvunget knr et lån, de ellers ikke ville have.
  Jeg er ret sikker på at hvis man kigge på Qanorooq’s arkiver så vil det komme frem.
  Egentlig er det ret ærgeligt at der i artiklen ikke er blevet gjort klart, at det var det en del af problematikken.

 6. iffiaq says:

  Problemet med KNR’s økonomi er jo en gammel sag, som Jens Lyberth i sin tid startede – men ingen af efterkommerne har formået at slippe for økonomibyrden – den siddende kunne ikke sælge fisk – så hvordan skal man kan 2 mio. blive en kæmpe belastning. Jeg er sikker på at hvis man omstrukturerede i KNR admistration ville de 2 mio. sagtens kunne være fundet. De har bare ikke være dygtige nok i KNR’s til at administrere – et ell. andet er ikke iorden i grønlands public service station

 7. jukku says:

  Ingenlunde! Hr. Rugbrød.
  KNR’s økonomi kom på eksistensminimumsgrænsen, da daværende Grønlands Radio, nu KNR, besluttede, at der skulle etableres en produktion af TV, uden at der samtidigt kom tilsvarende bevilling. Her er tale om et gøgeungeeffekt.
  KNR kan ikke finde 2 mill. Det har den aldrig kunnet!
  Et andet og meget interessant problem er lønfastsættelsen af journalister. Journalisterne i KNR knokler, de knokler for en løn, som ingen andre mediers journalister vil lægge ryg til. Og tro mig, de andre mediers journalister kan ikke påberåbe sig en kvalitet, der ligger højere end KNR journalisternes evner.
  Men KNR kan ikke ligesom andre medier, lægge en lønning, som medarbejderne fortjener, her ligger personaledirektoratets og indirekte landstingspolitikernes ansvar klart. Og det er dem du skal latterliggøre i stedet for at komme med de dumsmarte bemærkninger om hisse og hint, der gør kun dine betragtninger endnu mere overflødige.

 8. iffiaq says:

  KNR består jo ikke kun af journalister – skriver om ledelsen som burde kunne omadministrere.
  Eks. Skal du interviewes i KNR, kommer du ind og ved modtagelsensskranken står der sædvanligvis 3, 4, 5 personer og dangderer den – de står der gu’hjælpemig endnu når interviewet er færdig. Skal de ikke lave noget? Eller er der for mange mellemledere til at de kan bruge tiden fornuftigt?
  Eks. 2 Hvorfor udliceteres produktion af skiltereklamer – kan man ikke lave dem selv? Der må da være penge i skiltereklamer og produktion af dem.
  Men du er åbenbart journalist siden du drejer væk fra selve kerne og begynder at skrive om journalister og deres vilkår. Helt ærligt, et eller andet er der galt deroppe – ikke kun journalistlønnen – hvorfor skulle de ellers søge efter arbejdskraft hele tiden!!!!!

 9. jukku says:

  Kære Hr. Rugbrød
  Journalisteksemplet er et eksempel på de problemer som KNR skal kæmpe med, hvis det skulle hjælpe på forståelsen, så kan vi jo nævne alle de forskellige faggrupper som der arbejder i KNR, og de arbejder hårdt!
  Sidste forsøg på argumentation fra din side understreger problemet med lønningerne.
  Uden at påstå at De hr. Rugbrød er uden for pædagogisk rækkevidde, vil jeg da gerne gentage, at der er skåret så meget ned på alt, at der ikke er mere at skære af. De skulle da lige være på kantinesiden, hvor rugbrøderne allerede er udliciteret.

 10. iffiaq says:

  Jukku – eller skal jeg kalde dig fr. jakku – bare fordi jeg er irreteret over at blive kaldt rugbrød – jakku mit nick er iffiaq, så ta’ lige og respekter det, ujukku.
  Du fatter åbenbart ikke hvad forskellen på ledelse og menig medarbejder er – så den der diskussion – hvor du hele tiden er på den menige medarbejders forsvars side, har jeg fattet!! Men du fatter åbenbart ikke det og administrere og ledelsesstil – såh – det er lidt ligesom om du prøver at forsvare din egen journalistiske position – og ja journalisterne ‘de få der er’ tilbage arbejder sikkert hårdt – men hvorfor er der så mange der vælger KNR fra???

 11. iffiaq says:

  Og kære jukku! du sidder sikker i danmark og har ikke kunnet se qanorooq direkte men via internettet – en usynkron qanorooq – hvilke du som journalist (jeg formoder stadig du er journalist) ikke ville ha’ synes ser godt ud, næppe som seer.
  digitaliseringen koster mer og mer – det er det der er – gad vide hvorfor????? nu er resultatkontrakten blevet aflyst af knr – mer og mer – det har vi som brugere af knr ikke mærket endnu. man sagde ellers i maj at nu – nu er det digitalt og verdens skal blive meget bedre.

 12. juusi says:

  Dejligt med hav af kommentarer, selvom svar og replik måske er lige på knivsæg til at tippe over. Men det er da tåleligt at læse frem og tilbage endnu, for i KNR´s nyheds-kommentarside er det allerede tippet over ved kommentar nr. 2 om samme emne, såå….
  Men også her savner jeg søreme kommentarer og svar på spørgsmål fra dem problemet drejer sig om, nemlig ledelsen i KNR. Hvorfor tier man? De er faktisk lige så ”dygtige” som ”politikerne”. ”Politikerne” indlader sig nemlig aldrig i diskussion med nogen. Desværre ikke så sært, at uvæsenet går direkte nedad i systemet. Jo dygtigere man er til at holde kæft, desto bedre klarer man sig åbenbart. Så ender det med, at det hel- eller halvoffentlige Grønland bliver styret af tavse idioter, hvis det ikke allerede er sket nu ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s