Huslejen stiger i Nuuk

Hovedstadens to boligselskaber varsler huslejestigninger fra nytår.

A/S Boligselskabet INI varsler huslejestigninger for de allerfleste af
hjemmestyrets 2.616 boliger i Nuuk fra nytår, skriver Nuuk Ugeavis.

De gennemsnitslige huslejestigninger varierer fra 0,10 procent til en stigning
på 6,38 procent.

Også Nuup Kommuneas boligselskab, Iserit A/S, varsler stigninger i huslejen
for de 1.200 kommunale boliger i Nuuk. Huslejestigningerne ligger mellem 2,1
og 2,7 procent.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Indland. Bookmark the permalink.

6 Responses to Huslejen stiger i Nuuk

 1. Beboer på Kongevejen says:

  Syntes godt nok det er for dårligt, at der igen bliver huslejestigning, på disse ringe lejligheder på kongevejen. Hvor bliver alle de penge af, der skulle gå til renovering af blokke, som er i forfald???

  Disse gamle blokke må have betalt sig selv hjem mange mange gange, siden de blev bygget. Når der bliver lavet renovering er det bare sådan noget “midlertidigt” da de jo “snart” skal renoveres. Der bliver brugt så mange penge på de dårlige “lappeløsninger”. Der burde snare være husleje nedsættelse, i den stand de er i.

 2. ameraq says:

  Qaammatit tamaasa A/S Inissiaatileqatigiiffimmut INI-mut aningaasarpapiluunersuit ukiut ingerlanerini isaapput. Inissiaqatigiinni agguaqatigiisillugu 3000 kr.-ninik akiliisimangutta inillu 15-ullutik. 45.000 kr. qaammammut ukiumut 540.000 kr. ukiut qulit 5.400.000 kr. Inissiaqatigiiffik ataasiinnaq uani assersuuppara akillu naapertuuttut. Inissiaatileqatigiiffik 5.4 mill. qasseriarlutik gangertaqattaarsinnaavaat illoqarfinni anginerni pingaartumik. Ingerlatsinermut aningaasartuutit il.il. peereerlugit naak aserfallatsaalinermut aningaasaliissutit???

  Kisitsisit pinnguareqqilaaraanni Nuummi Narsarsuaannarmi ukiumut inissiat attartornerannut ..5.4 mill. amerlisaqqilaanginnarsinaavagut 10-mik
  54 millioner kr. pissarsiassaapput.

  Ilaa aningaasarpassuit???

 3. ameraq says:

  Assersuummut kingullermut imaassaaq,- ukiuni qulini 3000 kr. neertarsimangaanni inissiani 15-nini (agguaqatigiisillugu) Nuummi Narsarsuarmi ukiuni qulini inissiani qulini.

  Piviusumi inissiat amerlassusaat soorunami alaavoq. Takorlooruminarsarluguli taamaappoq.

 4. maasi81 says:

  Aningaasanik aallerneq! Isumaqarpunga ineqarnerup tungaatigut akitsuiniarneq Nuulluunniit eqqarsaatigalugu ingerlasattoq, sualummik ilaatigut ineqarfiusut qanoq kusanaatsigalutillu aserfallassimatigisut eqqarsaatigissagaanni…

  Paasinarpoq aserfallatsaaliinermut aningaasartuutinut ilaatigut atorneqarnissai pinngitsoorneqarsinnaajunnanngimmat – kisianni, ilumut allaffissornermut annertuumik akiliisarnerup ingerlatinneqarnera taamaattuaannassanerluni!?

  Isumaqarpungalu, naliginnaasumik SIK malillugu aningaasarsiaqarlutik suliffillit illu ukiuniluunniit 30-it tungaani najugaqarfigisimasaat attartortunut akikitsumik tunineqarsinnaanerat ammaanneqartariaqartoq, taamaaliornerullu kingunerisinnaavaa illumik piginnittut ataatsimoorlutik aserfallatsaaliinermut aningaasartuuteqarsinnaanerat. Tamannalu piginneqatigiinnikkut pisinnaassagaluarpoq.

 5. 71er says:

  Ini as. har jo ikke styr på hvad deres penge bliver brugt til, så er det jo klart at det bliver dyrere. Jeg kan give et eksempel andre nok vil nikke genkendene til: Jeg fik en ønskeflytning på radiofjeldet. tidligere ejer havde boet der 15-20 år og der var ikke rørt en finger ved lejligheden så alt var jo klart nok slidt da vi flyttede ind. vi blev lovet nyt køkken nye skabe,malet, og gulvet høvlet ned og lakeret, vinduer ordnes.+div. defekter. en lavede vinduer en hel dag samt rerarere skabsdøre, med det resultat at 1 vindue som var skruet fast, stadig var skuet fast,1 vindue kunne åbnes men ikke lukkes, 2 vinduer bandt meget. 2 øvre skabsdøre faldt ned til stor fare for os et par uger efter og en tredie måtte fjernes. 2 mand høvlede gulve. resultat: det var åbentbart for meget at flytte komfur og køleskab eller bede om at få det gjort, for de har bare høvlet uden om. flere gulvlister der mangler, er ikke erstatet. Samt en halvrådden gulvplade ud mod badeværelset jeg stadig må gå og kigge på. dæksler til huller i gulvet til radiator rør mangler også. der blev også skiftet nogle døre. døren mod badeværelset kan ikke holdes lukket og en anden dør gaber så meget at man kan se ind selv om den er lukket. Maleren gjorde det ellers meget godt, med undtagelse af at den gamle gule farve i wc’et skinner lidt igennem endnu. Alt dette har jeg gentagne gange gjort opmærksom på over for ini uden resultat. Ini betaler i dyre domme for disse reperationer, men de har ingen interesse i om hvad deres(vores) penge bliver brugt til. Jeg er ellers sikker på at der er betalt fuld pris for arbejdet. Var dette gjort ordentligt første gang kunne disse ting holde mange år endnu. i stedet skal der betales for en ny overhaling om få år, der sikkert foregår på samme måde, med mindre de får lidt kontrol over hvad pengene bliver brugt til. Efter opgangs rengøringen er privatiseret har vores opgang ikke set en dråbe sæbevand f.eks. pengene er sikkert betalt for arbejdet , men intet sker der. Det er sådanne ting der skal holdes styr på når de betaler millioner for vedligeholdelse.

 6. minilyn says:

  Overvejer at søge et tekniker-job hos ini. Det må dæl’me være afslappende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s