Hjemløs død i forbindelse med brand

En 36-årige hjemløs mand fra Nuuk døde af røgforgifning, da et skur brændte.

En hjemløs mand, der opholdt sig på et skur i Sinarsua på Nuussuaq, døde
fredag aften af røgforgifning, da skuret brændte. Stationsleder Bent
Heisselberg oplyser, at branden formentlig er opstået af tobaksrygning.

Sagen er efterforsket, og manden døde en naturlig død som følge af
røgforgiftning.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Politi. Bookmark the permalink.

16 Responses to Hjemløs død i forbindelse med brand

 1. niels says:

  Der er op til 28 års venteliste på en bolig i Nuuk. Denne mand er nu død af det. Han er vel ikke den første og heller ikke den sidste. Hvad kan og SKAL vi gøre???
  Det var også skuffende at se at førstehjælpen først kom da ambulancefolkende kom flere minutter efter at politiet havde slæbt manden ud. Der blev ikke tjekket puls eller givet kunstig åndedræt. De lægde noget over ansigtet. Jeg var ikke tæt på og kan ikke udtale mig om mandens tildstand, men jeg tænket at jeg godt kunne have brugt lidt luft i de minutter hvis det var mig der lå dér. Det kunne jo være…

 2. morten says:

  Ajuusaarnaqaaq taamatut pisoqartillugu, taamaattumik ilaqutaasut misiginneqatiginngitsoorneq ajornaqaat, qanorluunniit angerlarsimaffeqanngitsutut oqaatigineqaraluarpat.

  Ikiueqqaarnerup aallartiaarsimannginnera peqqutigalugu ajunaartoq annaanneqarsinnaasimassagaluarnersoq nalunaqaaq. Kisianni qatserisartut pujorsiortuugaluarunilluunniit allatulluunniit inissisimagaluarunik apeqqutaatinnagu ikiueqqaarneq aallartissimasussaavaat. Tamannalu pisimanngippat ajuusaarnarpoq.

  Putsumik ipisimasumik uummarsaaneq piaarnerpaamik aallartinneqarpat ajutoorneq pitsaanerusumik naammassineqarsimasinnaalluaraluarpoq. Kisiannili ikiueqqaartartutut eqqaamasassarput tassaavoq; kikkut tamaasa annaassinnaaneq ajoratsigit.

 3. brizer says:

  det er da for dårligt at politiet ikke giver manden førstehjælp.. de bliver da undervist i førstehjælp.. vi er alle mennesker, hjemløs eller ej..

 4. uanga says:

  Jeg vil give medhold til Brizer – jeg synes hvis politiet havde været tilstede som det første, ikke have givet førstehjælp – så synes jeg det er for dårligt som embedsmand det er, at ikke have givet manden den nødvendige hjælp der krævedes – så ville manden havde måske haft chancen for at overleve. Jeg har været i een lignende situation da jeg som portør blev kaldt ud til ulykke, manden havde brækket sit ben et par cm over fod hælen – politiet var tilstede, men jeg KUNNE IKKE SE hvad de havde gjort for at hjælpe den forulykkede selv om brudet synligt (det skal lige siges at jeg udmærket kan huske den ene betjent) – ikke nok med det, lige så snart vi portører ankom foretræk politiet sig hurtigt UDEN AT HJÆLPE TIL eftersom selv vi var tre portører så havde vi ellers behøvet lidt hjælp. Så jeg VED at politiet lærer også førstehjælp – HVAD SKETE DER?

 5. niels says:

  Det er éns pligt, det er strafbart at lade være. Specielt hvis man har lært det og er politibetjent.

 6. jnord says:

  Sagen er efterforsket, og manden døde en naturlig død som følge af røgforgiftning??
  Er det så en naturlig død??
  R.I.P

 7. malik says:

  Soorunami kinaluunnit ajutoortoq tikikkaanni ikiorusunnartarpoq, aamma taamaattoqarsimanngippat eqqarsarnartoqarpoq sooq ikiueqqaartoqarsimannginnersoq?
  Uunga attuumassuteqanngikkaluaq eqqarsaatissiissutigeqqunartoq, ukiorpat issilerluni, angerlarsimaffeqarani kialaarfissaqaranilu annanniarfissat ilangisarpaat pinerlunneq. Ukiuuneranilu anstaltimi kialaarluni nerisaqarluni. Taamaattumik qanoq iliuuseqartoqartariaqaraluarpoq tamakku aaqqiiviginiarlungit. Eqqartortaleraluaramikku angerlarsimaffeqanngittunut najungassaq tusarsaajunnaarpoq.

 8. tusass says:

  Hvorfor har vi hjemløse? Hvorfor har vi boligmangel? Hvorfor bliver vi smidt ud af vores lejligheder? Hvorfor har vi så meget hærværk på vores boligmasse? Hvorfor har vi (statistisk) så meget: vold, voldtægt, incest, drab, omsorgssvigt, tyverier, ligegyldighed og elendighed???

  Fordi vi drikker for meget alkohol.
  Fordi vi ryger for meget hash.

  -Fordi vi mangler opdragelse, omsorg, forståelse og kærlighed.

  Der er kun een vej ud af elendigheden… HOLD OP MED AT DRIKKE… HOLD OP MED AT RYGE HASH… HOLD OP MED…..

 9. kalak says:

  vold, voldtægt, incest, drab, omsorgssvigt, tyverier, ligegyldighed og elendighed – vil desværre altid være der, uanset om man drikker eller ryger hash!
  Måske er det fordi vi altid fokuserer netop på at det er pga druk og hash, at vi har alle de problemer? Løsningsforslag, næ det har jeg desværre ikke MEN:
  En god opvækst for alle børn er det vi skal arbejde for – det koster, og det koster rigtig meget – penge som hverken kommunerne eller hjemmestyret har for mange af. Men hvis vi kanaliserer flere midler til en god start i livet og er bedre til at hjælpe dem der har behov for det, vil mange problemer nok kunne undgås.

 10. kalak says:

  I øvrigt er bloktilskuddet hverken til at dø eller leve for, den holder os og har holdt os i et jerngreb. Lige nok til at synes, at med anstrengelse kan man nok måske få det til at hænge sammen, og så går tiden og fokusen med det. HVis vi skulle have det som i Danmark skulle nok jo nok være dobbelt så stor ller mere. Rigsfællesskabet er noget der bliver talt om på søndage, når det passer ind på en pæn måde!

 11. kalak says:

  Og hovsa! Jeg glemte at spørge om, hvordan og hvornår de 200 mio kr. store besparelser i forbindelse med kommunesammenlægninger vil kunne mærkes. Det er ikke nok at slynge om sig med sådanne udtalelser, uden at uddybe det. Lad os høre, for vi vil være med!
  Starter det med at alle de offentlige tjenestebiler bliver halveret for eksempel? Det ville være SUPER, for det er en hån samtidig med at arbejdsløse får sultehjælp, samtidig med at……

 12. tusass says:

  Kære kalak. Du har sikker ret i at vi ikke kommer problemerner til livs ved bare at holde op med at drikke….og ryge hash…

  MEN DER VIL SLET IKKE VÆRE SÅ MEGET AF DET, hvis vi holdte op…!

  Det er jo heller ikke bare det at holde op med brugen div. rusmidler. Det handler om at ændre holdninger og tankemønstre. Og det gør man bedste med klar hjerne…!!

  Jeg mener, at du helt er på afveje, når du syntes at problemerne er der fordi vi focuserer for meget på druk??? -når vi omtaler problemerne.

  Ilumut, vi snakker om det.. Men slet ikke nok. Og når vi endelig snakker om det, ja så snakker vi kun om det. VI GØR IKKE NOGET VED DET. Vi drikker bare videre og bagatalisere og fornægter tingenes tilstand.

  Jeg HAR et forslag – en løsningsmodel. Med det kræver erkendelse, mod og villlighed.

  Det er et kæmpe arbejde. Men det kan lade sig gøre. Start med at holde op med at drikke. Hvis du kan holde op med at drikke og ryge hash i en given periode (for altid) og i samme åndedrag ændrer holdninger og tankemønstre, kan jeg love dig for, at en masse af dine problemer helt automatisk retter sig op. Dine børn (omgivelser) retter sig op efter dig, og alle begynder at få det bedre. Vi får så at sige fornuften tilbage.

  Det drejer sig ikke om bloktilskud, rigsfællesskab eller noget af alt det der. Det drejer sig om, om vi er klar-hjernede nok til at erkende problemerne, forstå dem og gøre noget ved dem.

  Du har helt ret i, at der hvor vi også skal gøre en indsats, er i vores børns opvækst. Vi ved alle, at de børn hvis forældrene IKKE drikker HAR det bedre end dem hvor forældrene drikker.
  Problemet ligger jo også i vores uduelige politikere, (som vi vælgere er dumme nok til at vælge ind igen valg efter valg) De har arbejdet og ansvaret for vores uddannelses- og socilapolitik. De sidder på pengekassen. Vi vælger dem ind MEN de vælger for os. Tingene hænger sammen. Hvad gør vi? Vi brokker os. Men gør vi noget selv??????????
  Hvorfor har vi så mange problemer?

  Prøv en dag at tage turen forbi politistationen og spørg til andelen af druk/drikkeri (misbrug) i forbindelse med div. begåede kriminalitet.

  Hvorfor har vi hjemløse?

 13. kalak says:

  ja, problemerne hober sig op – OGSÅ fordi vi ryger og drikker! Men det drejer sig også om ressourcer (de knappe ressourcer) og fordelingen af dem. Jeg er da fuldstændig enig med sig i, at det første skridt er at holde op med at ryge hash og drikke, og erkende og turde for dem der har det problem, og det uanset hvem der sidder på magten.

 14. pedersen says:

  jeg sender min kondolance til familien der har mistet.

 15. benderro says:

  Som skrevet står, “det er ikke første gang eller sidste gang det sker”. Gad vide om Grønlands Største by NUUK, ikke har råd til at få etableret et nødherberg, der bliver hvert år lagt flere milioner i kommunekassen og ike nok med det så skulle der efter sige være et “kæmpe” overskud i kommunekasse, disse penge kunne godt bruge til et herberg.

 16. nuku says:

  Problemerne stammer som regel fra barndommen. Hvis enhver kalaaliaraq har haft den bedste barndom, (fået kærlighed nok af forældrene) ville der ikke have været så store problemer. Det er forældrene, man skal have fat i. Vi hører hele tiden i radioen, at man taler om børn, hvordan man skal gribe de omsorgssvigtede børn. Der er næsten aldrig tale om forældre, der svigter deres børn.
  Meeraq pisuunngisaannarpoq, inersimasoruna kukkusartoq.
  Toqusumut ilaqutaasut misiginneqatigaakka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s