Skærpede hashdomme

Grønlands Landsret skærpede i dag kraftigt to ud af tre domme i den såkaldte “trawler-sag”, hvor 14 kilo hash var blevet indsmuglet.

6 personer der tidligere var blevet dømt i kredsretten for indsmugling af
blandt andet 14 kilo hash, der var skjult i masten på en trawler, fik i
Grønlands Landsret skærpet kraftigt i 2 ud af deres 3 domme, skriver knr.gl.

Anklagemyndigheden havde anket tre af kredsrettens domme, og i dag fik de
medhold i deres anke i to af de tre sager.

En mand, der ved kredsretten var blevet idømt 1 år og 8 måneders anstalt, fik
hævet sin dom til 3 år.

En anden, som i kredsretten var blevet idømt en bøde, samt en betinget dom,
fik skærpet sin dom kraftigt, da han blev idømt 2 år og 3 måneder på anstalt.

Den sidste anke endte med, at kredsrettens dom blev stadfæstet, hvor en mand
skal to år på anstalt.

Tidligere er tre personer blevet idømt henholdsvis 4, 2½ og 2 års anstalt i
samme sag.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Politi. Bookmark the permalink.

6 Responses to Skærpede hashdomme

 1. tusass says:

  Det er måske godt nok og på sin plads at skærpe dommene?

  Jeg tror bare ikke at det hjælper noget som helst?

  Nu får de chancen for at tage sig en årelang “slapper” -med joint og en pibe hash, mens de sidder inde.

  Sådan er dagens grønland….desværre også.

  Det eneste, der er godt ved denne sag er, at de 14 kg. hash ikke kom ud blandt (mis)brugerne og forårsagede endnu flere menneskelige tragedier.

  Ville det ikke være en idé at give dem en behandlingsdom, så de af den vej kan komme tilbage til “normerne” og samfundet?

  Var/er det ellers ikke sådan vores straffesystem er bygget op?

  Det hjælper jo ikke noget at vi bare burer de kriminelle inde, for senere at lukke dem ud igen. Det har alle dage være spildt arbejde…

  Sæt nogle midler af til oplysning om alt indenfor hvad den kriminelle er indsat for. En god og positiv opdragelse.

  Giv de indsatte en chance for at få del i den viden/opdragelse som de aldrig selv fik chancen for da de var børn.

  Jeg er sikker på, at disse mennsesker, som idag sidder inde, (ikke alle men rigtig mange af dem) i den grad mangler menneskelig omsorg, forståelse og kærlighed.

  Der er jo også dem uden for rækkevide.. De mennesker hvis sind er så ødelagt at stort set alt håb er ude. For dem og for samfundets skyld, er alle vist bedst tjent med at de forbliver spærret inde i et eller andet omfang?

  Så alt i alt, en god idé med skærpede domme, men brug tiden konstruktivt til glæde for alle parter.

 2. niels says:

  Til sammenligning ‘koster’ en ‘ganske normal’ voldtægt 6 mdr. og manden er ude efter 4 mdr. hvis det f.eks. er ‘din egen 13 årige datter’! Og så bliver man prøveløsladt pløkker sin kone i hovedet under prøveløsladelsen. Det koster 6 år. Eksempel fra virkeligheden.

 3. ulrik says:

  Har Grønland råd til det? Jeg mener ikke, at Grønland har råd til at skulle begynde at koncentrere sig om hvert enkelt hashsag for, at vurdere om der evt. er plads til en behandlingsdom osv. De muligheder som forefindes er midlertidig nok hvad angår behandling mod misbruger. Det nytter jo heller ikke, at man så begynder at tvinge folk til behandling, såfremt de ikke selv ville. Denne slags har aldrig rigtig passet ind. Så hellere bruge pengene til noget mere konkret, såsom yderligere forfølgelse af smuglere samtidig med, at man politisk slå på bordet og siger, NU! Skal narkotika bekæmpes til livs. Mens man samtidig øger koncentreret kontrol så længe som det er nødvendigt, herunder koncentrere sig om, at afholde børnene fra denne slags ”misbrug”. Om nødvendigt brug 10 – 15 år til sådan en projekt med mulighed for forbedring undervejs. Værste mareridt for forældre er jo, at børnene under opvæksten ville forsøge at indlade sig med denne slags kriminalitet. Der findes masser af midler nu, rundt om i verden, som kan indhentes for at forbygge denne slag kriminalitet. Så hvorfor ikke gøre brug af det, evt. denne viden som nu er blevet indhentet, udfra 60-70-80ernes undersøgelser. F.eks. hvad indeholder hash? mv. Jeg tror ikke, at de fleste brugere af hash er klar over, hvad hash egentlig er. Det nytter ikke noget, at man begynder at sige, at THC virker således osv. Men hvis man siger at hash indeholder 200 forskellige stoffer, hvoraf man kun kender 50 af stofferne, ligesom den bl.a. indeholder benzin, solar mv. Så er det da til at forstå. Så kan man fortsætte med, at eftervirkninger medfører neuroser, sindssygdom, hashpsykoser osv. osv. Undervejs er der masser af eksemplarer for, hvorledes vi har mistet mange af vore gode medmennesker på grund af det lort mv. Det som er behov for er, at vække politikkerne til livs! IND TIL DENNE DAG I DAG, LADER DE SOM OM, DE OVERSER DISSE PROBLEMMER! Måske skal man i stedet åbne en ”behandlingssted” for politikere der ikke kan overholde deres løfter. Hvad er det der egentlig sker, når ført man ”sider inde i den varme stol?” Man bruger masser af kræfter for at modkæmpe den ene parti efter den anden. Jeg gad vide, hvorledes politikerne har det, når først de er kommet hjem, efter at have været ”overrumplet” af deres kollega. Indhenter de mon nye kræfter til den kommende dag for at ”hævne” sig el. henter de mon nye kræfter mod de egentlige problemer man har i Grønland som samtidige er så synlige, at de ikke længere kan overses og som fortæller os hvor ”vi” fører hen imod? Hvorfor tvivler jeg derved?

 4. tusass says:

  Hvor har du bare ret i det du skriver om vores kære politikere… mange af dem har stadig meget at lære… Du fik mit smil frem – tak for det 🙂

  Du har også ret i meget af det andet du skriver om…
  Jeg syntes heller ikke at vi skal gå ind i hver enkel sag. Mit forslag med behandlingsdom er sådan overordnet, så at sige. Det skal gælde for alle… og (behandlings)dommene skal tilpasses de forskellige genre som de kriminelle sidder inde for. Altså, det at få en dom – at skulle i anstalt, skal indebære en eller anden form for behandling? Undervisning? opdragelse? Jammen jeg ved ikke lige hvad. Jeg mener bare at der på een eller anden måde skal gøres en indsats for at komme problemet til livs. Der skal gøres noget, som gør, at gamle vaner og tankemønstre kan brydes. Hvis vi ikke hjælper de domfældte med at få “fornuften” tilbage kommer vi jo ingen vejne…for de vil jo bare, som idag, komme igen og igen og igen….
  Vi har lært at forebyggelse er bedre end helbredelse?
  Indsatsen for forebyggelse skal også ske for de dømte ligesom det skal ske for børnene.
  Som det er nu har vi ikke økonomiske midler til dette arbejde. Men det er vel bare et spørgsmål om POLITISK prioritering? Jeg mener ikke at vi har råd til at lade være. Misbrugsproblemet, uanset arten, rammer dybt, mange er involverede og det koster samfundet for uanede millioner år efter år efter år efter..

  Hvor mange procent er ædru når der begåes: mord, vold, voldtægt, incest, hærværk, tyveri m.m. ???

 5. piitaq says:

  Jeg er helt enig med Ulrik – jeg mener også det er på tide, at man gør ligesom i danmark med forfølgelse af rockermiljøet – simpelthen krave i deres økonomi for at blotlægge rockernes økonomiske kapital – nemlig narkotika. Mange fik domme samt beslaglæggelse af økonomiske midler.

  Jeg tror der er mange i Grønland, især i det større byer, at deres startkapital ikke er helt lovlig. En udefrakommende person kan f.eks. arbejde i Nuuk i et par år også lige pludselig, som trold af en æske opstarte en forretning, hvor man bl.a. kan foretage vask af sorte penge.

  MON IKKE DET ER PÅ TIDE AT BAGMANDPOLITIET BEGYNDER OG OPERERE I GRØNLAND I STOR STIL – LIGESOM MAN GJORDE MED ROCKERMILJØET, DER RESULTEREDE I AT ROCKERMILJØET I DANMARK ER BEGYNDT OG OPFØRE SIG ORDENTLIG.

 6. kkkjoh says:

  hej “tussas”
  tror du er inde på noget af det rigtige.
  Hvorfor er vi ikke uddannede “mennesker” eller sagt på en anden måde… er udviklingen gået hen over inuit? hvorfor er vi ikke uddannede til at være vores nærmeste den nærmeste, den nærmeste en ven? er inuit efterhånden uddannede til at være vores nærmeste… en potentiel kunde?
  we all living in America?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s