Der må anvendes magt mod børn

Det mener landsstyret, mens oppositionen protesterer

Landsstyret vil have indført en ny regel om, at der må anvendes magt mod
voldelige børn. Oppositionen er nervøs for børnenes retssikkerhed, og Anthon
Frederiksen vil have sikkerhed for, at reglen ikke vil kunne misbruges.

Det er landsstyremedlem for familie, kultur, uddannelse og forskning, Tommy
Marø, der vil have ændret den nuværende forordning om hjælp til børn og
unge, så man kan anvende magt ved børn og unges anbringelse udenfor hjemmet.

Læs Sermitsiaq.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

12 Responses to Der må anvendes magt mod børn

 1. maxx says:

  Hmm………………

 2. pedersen says:

  anvende MAGT mod børn – det vil ikke hjælpe
  tværdigmod vil det hjælpe hvis den ramte familie kommer under en form for behandling – for det er i bund og grund forældrene der har ansvaret for deres børn udvikler sig som “normale” borger.
  at anbringe børn udenfor hjemmet kan gavne for en tid, men på sigt vil det skade mere endet gavner – og i den tid barnet er fjernet fra hjemmet skal forældrene under en “uddannelse” til at være forælderer

 3. kp25 says:

  Når børnene bliver voldelig tyder det jo på afmagt af forskellige årsager. En familie der har et kommunikationsproblem/viden for at løse problemer vil altid reagere med vold på grund af vrede, angst og magtesløshed. Barnets forældre har ikke fået den viden fra deres egen forældre, at der er frit valg af muligheder for at løse problemerne.

  Mange kender nok dette velkendte ord sætning, at problemerne nok skal løses af sig selv og så snakker man ikke mere om det – glem det.

  Det stakkels barn går rundt med frustrationer, og byrden bliver kun tungere for hver gang, der bliver lukket af for et andet problem.

  Derfor kan jeg også se den mulighed, at der skal dannes en uddannelse, hvor forældrene bliver fordret med informationer.

  En anden snak fra omverden der siger, at enhver voksne har et ansvar for at udvikle sig, er rigtig nok, men den grønlandske mentalitet har brug for at blive styrket og udviklet med informationer.

 4. edvardt says:

  Ullumikkornit sakkortunerusumik piumasaqaateqarluni persorsaasariaqarneq ornipparput. Apequttaaginnarporli naalakkersuisut qaqugu tamanna inatsisiliarissaneraat.

  Ullumikkut tamanna pisariaqalereernikuugaluarpoq imigassamik ikiaroornartumillu nunatsinni atornerluinersuup kingunerisaanik meeqqat imminnut perorsartut maanna illoqarfinni tamani takussaalernikuummata. Ullumikkut tusartualikkavut takujualikkavullu eqqarsaatigalugit sakkortuumik naalagarsiortitsillunilu perorsaaviusinnaasut amigaatigaavut. Meerarpassuaqarpoq ullumikkut ukiukippallaarnertik pissutigalugu pineqaatissinneqarsinnaanngitsut naak pinerluutigisimasaasa sakkortussusaat eqqarsaatigalugu pineqaatissiisarfinnut inissinneqarnissaannut naammakkaluartut.

  Taamaattumik sakkortuumik naalagarsiortitsilluni perorsaasinnaaneq nunatsinni periarfissanngortinneqarni qaqugu inatsisartunit pilersinneqarumaarnersoq apeqqutaaginnartussaavoq.

 5. kp25 says:

  Tankernes kraft kan være magtfuld, hvis man besidder en viden. Den kan være årsagen til, at det kan gå godt eller skidt for en. Det kommer helt an på, hvad du vælger og hvordan du handler.

  Jeg har bare så svært ved at se, at konsekvenserne af forældrenes misbrug af alkohol skal gavne samfundsproblemerne, ved at straffe børnene igen. Måske er det godt i nogen af ekstreme tilfælde, men der vil på den bekostning også koste langt værre problemer med sig. I tænker overhovedet ikke på børnenes fremtid. Er I sikre på, at de vigtige oplysninger og barnets følelser kan blive dækket andre steder?

  Jeg er bange for og kan se for mig, at flere alkoholproblemer og selvmord vil ske i fremtiden, hvis I ikke går væk fra den usympatiske måde, at håndtere menneskelige relationer på.

  Mon ikke det her handler om penge for politikerne, og manglende forståelse for den menneskelige plan?

 6. juusi says:

  Hvorfor skal man “angribe” børn der er i yderst vanskellig situation ved at låse dem inde i værelserne om natten. De er fuldstændig uforskyldt havnet i en alvorlig situation, og skal straffes? Man skal i stedet satte massivt ind for at forbedre deres omgivelser. Man kan måske starte med at låse forældre som svigter deres børn inde i hjemmene efter fyraften, uden adgang til spiritus og hash. Så vil forældrene være ædru hjemme og tage sig af deres afkom, i stedet for at “cykle” sanseløst beruset rundt i byen og “fester” døgnet rundt.

 7. pedersen says:

  eller så skulle man give forældre bøder på kr. 1500,-
  for hvergang de svigter deres børn – samtid give dem regningen/bøden for de skader deres børn forvolder –

 8. kp25 says:

  Man kan godt føle en magtesløshed, når forældrene ikke viser at de magter deres opgave som forældre og lader deres eskapader gå udover deres børn. Det er bare ikke ok.

  Men en negativ tankegang og bruge en straffe metode vil altid vende tilbage med et negativ resultat.

  Alkohol er en sygdom, og du kan ikke få en alkoholiker til at stoppe med at drikke, hvis ikke de erkender det selv.

  Prøv at forestille dig, at inde bagved alkoholikeren er der en miniature af en selv som er et barn, som er meget ulykkelig. Du skal bare forestille dig dengang du selv var barn. Som voksen har du ikke kontakt til den, fordi du ikke er bevidst om at den er der – det er dit indre jeg.

  Dit indre barn har brug for kærlighed og omsorg, ligesom et fysisk barn. Hvis du ikke har fået dækket dit behov som barn, vil du også have svært ved at finde denne metode, at give dig selv kærlighed og omsorg, som voksen.

  I stedet forlanger vi, at andre mennesker skal dække vores behov for kærlighed og omsorg. Vi giver andre skylden for, at vi har det så elendigt – og vi føler os uelsket.
  Hvordan kan du så forlange af et andet menneske, som ikke aner noget om at give sig selv kærlighed og omsorg, skal kunne elske dig?

  Det er det samme det sker for forældre og børnene i en alkoholisk hjem. De savner kærlighed og omsorg, men de aner ikke hvordan de kan få den, fordi de ikke aner hvor de skal hente det hen.

  Når omverden bruger straffemetoder og signalere had, er der ikke den store chance for, at en alkoholiker vil følge din opfordring til at stoppe med at drikke. Derfor er vi også med til, at forværre vores samfund, fordi vi ikke tager et ansvar for vores eget liv, og viser hvordan vi kan være gode ved hinanden.

 9. pedersen says:

  forældre uden alkohol/hash problemer kan i den grad også omsorgssvigte deres børn – så børnene i afmagt forvolder skader på enten dem selv eller andre –

 10. kp25 says:

  Det er klart, hvis de voksne ikke kan give børnene den vigtige information om hvad der er rigtig eller forkert.

  Det kan kun gå galt, når de ikke får den rette vejledning.

  Det er de voksne der fejler, uanset om de er alkoholiker eller ej.

 11. bones says:

  Her sidder man og surfer lige så stille på Nettet og så finder man en artikel der siger at “Der må anvendes magt mod børn”. Hvad fanden er det for noget?! Er det bare mig eller er der et eller andet galt med den titel? At anvende magt over børn er ligesom at hælde benzin på et bål man vil slukke. Børn får at lære om samfundets normer fra observation af voksne folks adfærd i dagligdagen samt ekstraordinære situationer såsom drukfester, stress og andre vilkår der påvirker adfærden hos mennesket. Det er korrekt at en stor del af ansvaret ligger hos forældre, men det betyder at vi bare kan pege fingeren på dem og sige at det er deres skyld. Alle og enhver der kan falde i kategorien ”Voksne” har et ansvar overfor hvordan de opfører sig når der er børn i nærheden. Størrelsen af ansvaret afhænger af relationen med barnet men det er dog sagen irrelevant i tidspunktet. Der er masser af folk som mener at rusmidlernes greb omkring vores lille samfund er for stort, men når det kommer ned til stykket, hvor mange gør egentlig noget ved det? Det er sgu nemt nok at rakke ned på folk, så længe man ikke bruger andre dele af kroppen end munden. Til dagligt ser vi folk med problemer, børn og unge der skriger om hjælp og opmærksomhed via aggressive handlinger som ungdomskriminalitet, misbrug af rusmidler eller/og almindelige håndkøbsting(gas, lim, parfume og lign.), vold mod andre børn eller andres private ejendom og i ekstreme tilfælde; selvmord. Det er utroligt hvad folk finder på for at slippe for at gøre arbejdet selv. Det er måske en god idé at uddele bøder til forældre der svigter deres børn, men hvad nu hvis de ikke har råd til at betale bøden fordi de lever på socialhjælp? Hvad så? Skal vi dømme folk til at sulte fordi de må betale en bøde med deres socialhjælp? Undskyld mit sprog men fuck det! Vi må også tænke på at disse folk har selv problemer som de kæmper med hver eneste dag. Hvorfor belaste dem mere? Så vi kan slippe for at hjælpe vores medmennesker? Jeg vil med glæde gøre noget fysisk for at hjælpe disse børn. En march, en kampagne, en tv-indsamling til børnepsykiatere og lign, alt undtagen bare at sige det videre til en eller anden politiker som tager laaang tid om at udarbejde en løsning fordi han/hun har travlt med at drøfte sladder fra oppositionen. Der må gøres noget nu. Ikke i morgen, ikke næste måned, ad helvedes ikke næste år. Nu! Alt andet end at ”anvende magt over børn”.

 12. kp25 says:

  Hvor er jeg bare enig med dig og jeg kan til enhver tid være med til at støtte en indsats for at hjælpe vores børn i Grønland til et bedre liv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s