Nordisk madpris gik til svensk ishotel

– Et dejligt skulderklap blot at blive nomineret, siger forstander Esben Toftdahl.

Det blev ikke forstander Esben Toftdahl fra levnedsmiddelskolen Inuili i
Narsaq, men Ishotellet i den nordsvenske by Jukkasjärvi, der løb med Nordisk
Ministerråds pris for ny nordisk mad.

– Men det et dejligt skulderklap blot at blive nomineret fra Grønland, og det
giver blod på tanden til endnu mere at udvikle de grønlandske råvarer, siger
Esben Toftdahl til sermitsiaq.gl

Han har lavet en samarbejdsaftale med de gastronomiske akademier i Danmark,
Norge og Sverige:

– Vi mødes i Sverige til foråret 2008, hvor en fælles fremtid vil være
hovedpunktet, fortæller Esben Toftdahl.

Prisen – og de 100.000 kroner for ny nordisk mad bliver over­rakt Ishotellet
af den norske landbrugsminister Terje Riis-Johansen i Os­lo den 30. oktober.

Nordisk Ministerråd ønsker med projektet »Ny nordisk mad«, at Norden, inclusiv
de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland, skal profilere sig med
en madkultur, som er bygget op omkring enkle, sunde og velsmagende råvarer.

Man kan besøge vinderen af den nordiske madpris, Ishotellet i Jukkasjärvi, på
internetadressen http://www.icehotel.se, hvor restauranten præsenterer sig med »en
smag af Lapland«.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s