Pædagog-mangel rammer børn

Der er katastrofal mangel på personale i børneinsitutioner i Nuuk.

– I Nuup Kommunea er der for øjeblikket 44 vakante stillinger i 26
børneinstitutioner og fritidshjem, skriver Nuuk kommune i sin hjemmeside og
det går ud over børnene.

– I gennemsnit må vi have 20-30 uuddannede ansatte om året når der er mangel
på uddannede pædagoger, siger souchef i børneinstitutionen Annersuaq, Dorthe
Davidsen. Annersuaq er en børneinstitution med plads til 64 børn på hhv.
børnehaven og vuggestuen. Selvom der skal være fem uddannede pædagoger
blandt de 15 ansatte er der for øjeblikket kun tre uddannede pædagoger.

– Det er alvorligt med den personalemangel, for vi kan ikke arbejde med børn
optimalt. Når vi har uuddannede som personale må vi bruge en masse tid på at
vejlede dem, siger Dorthe Davidsen.

– Derfor føler vi os ikke som pædagoger, men som nogle der bare skal passe
børn, understreger Dorthe Davidsen.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Indland. Bookmark the permalink.

9 Responses to Pædagog-mangel rammer børn

 1. kp25 says:

  Mon det er en ide, at kommunen sætter ressourcer for de ufaglærte vikarer til introduktion i, hvad der kræves for at arbejde i en institution, før de sender dem ud i arbejde?

  Det opleves nemlig tit, at ikke kun de ufaglærte bare sidder på deres flade røv og ser dovne ud – frem for at modtage børnene, og byde dem velkommen. Det andet giver en utryghed.

  Det er måske nemmere sagt end gjort, men det opleves desværre også, at mange har svært ved at skelne arbejdet og privat fra hinanden. Vi opleves tit som nogle krævende forældre, når vi brokker os og skal tage hensyn til, at personalets verden ikke ramler sammen og lader det gå udover vores børn. Der kan man altså mærke forskellen, når der er flest ufaglærte personaler, som mangler viden.

 2. bones says:

  Jeg voksede op med ufaglærte pædagoger og jeg har det sgu fint nok med det. Så længe der oprettes et godt forhold mellem pædagog og barn samt engagement fra forældre. Du, kp25? Hvis du har et barn, kan jeg forstå din bekymring, men har du selv henvendt dig til pædagogen (faglært/ufaglært) og luftet din bekymring over den manglende velkomst? Måske skulle du gøre det. Pædagogerne og lærerne for den sags skyld kender deres ansvar og hvis du har grund til bekymring, så henvend dig til pædagogen eller bestyrelsen af børneinstituttet. Bare et råd. Håber du forstår.

 3. kp25 says:

  Jeg har desværre den modsatte oplevelse i forhold til dig, og er ikke alene om det.

  Hvis jeg ikke har udtrykt mig tydeligt nok, så har det ikke været en professionelt behandling af mine henvendelser hverken til personalet eller kommunen. Det er som en ballon der kan sprænge, hvornår det skal være, lige så snart der er modstand.

 4. reimer says:

  Nu handler det her vel ikke om hvem der ved bedst om ufaglærte eller faglærte, for selvfølgelig er der meget brug for uddannede folk, det der efter min mening er det største problem er vel nok at “man” ikke har den store respekt for Pædagogerne, jeg syntes at “man” har let ved at se ned på Pædagoger, som “man” for det meste kun ser som nogle der skal kunne passe børn. DETTE er uvidenhed. For Pædagoger kan arbejde ved mange forskellige steder der har med vores medmennesker at gøre, og alene af denne grund burde lønnen være større for Pædagoger, i stedet for at lade dem “flygte” til andre arbejdspladser hvor de får mere i løn.
  Ikke for at det skal lyde som om Pædagoger kun ville arbejde hvis de fik god løn for det, der er skam mange som arbejder ud over det sædvanlige, men tænk nu på de andre arbejdspladser, HVORFOR gives der mere i løn ved disse? Hvorfor ikke give Pædagogerne, som er med til at gøre stort arbejde i samfundet, mere i løn, som de fortjener?! Så Pædagogerne kan få lov til arbejde med det som de er uddannede til og ikke mindst det som de helst ville arbejde med.

 5. kp25 says:

  For mit vedkommende handler det ikke om at generaliserer, at alle pædagoger er noget møg.

  Jeg har oplevet nogle dygtige faglige pædagoger som jeg kan sammenligne med i forhold til nogen ukompetente til deres fag. Og det er ude fra denne synsvinkel at min egen mening er dannet til denne debat. Tro mig, de findes. Hvis de er faglig dygtig har jeg ikke været udsat for den slags oplevelse som jeg bringer frem her.

  Godt for dem som ikke har oplevet den slags problematik, men det var et unødvendig situation for dem der har prøvet at støde mod den slags mur, fordi det var uprofessionelt og ikke det penge værd. Man er vel ansvarsbevidst som forældre og vil kun det bedste for sit barn.

  Jeg er ikke typen der lukker øjnene, når problemerne er der for at blive løst.

 6. inuit says:

  Der er to årsager til at der er så mange der holder som pædagoger.

  1/ For dårlig ledelse

  2/ Man kan ikke leve af lønnen

  Hvis Kommunen behandlede pædagogerne ordentlige og betalte dem en løn man kunne leve af ville der ikke være mangel på dem. Og flere ville vælge uddannelsen som pædagog.

 7. kp25 says:

  Tak, inuit – torrak!

  Med den problematik er det altid børnene det går udover, og som er forældrenes ansvar til at stå frem og kæmpe for et bedre vilkår for børnene.

 8. maxx says:

  Nemlig Inuit

  Fuldstændig rigtigt.

  Sådan er det i det kommunale system.

  Ledelsen skulle aflønnes efter resultaterne, så ville de squ hurtig rejse hjem igen.

 9. kp25 says:

  Det mest sørgelige og energidrænende for en samfundsborger er, at man ikke bliver taget seriøst af kommunen, hvis ikke man er stædig, har magtposition, kender til lovgivning og er klog.

  Er det sådan en kommune skal køre?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s