D: Boligsagen skal kulegraves

Det omstridte salg af personaleboliger til toppolitikere og embedsmænd skal undersøges igen, mener Demokraterne.

Landsstyret skal pålægges at få foretaget en uvildig undersøgelse af
skattepligten i sagen om salget af Hjemmestyrets personaleboliger til
landsstyremedlemmer og embedsmænd. Det mener Demokraterne som vil fremsætte
et beslutningsforslag om spørgsmålet på den igangværende efterårssamling.

– Det er nødvendigt, vi får vendt hver en sten i den her sag, siger
landstingsmedlem Jens B. Frederiksen fra Demokraterne. Oppositionspartiet
henviser til at Landstingets revisionsudvalg selv har anbefalet at undersøge
skattepligten. Det fremgår under pkt. 10.2 i Revisionsudvalgets protokollat
til landskassens årsregnskab 2006.

Beslutningsforslaget bliver fremlagt i Landstingets formandsskab, som skal
tage stilling til om spørgsmålet skal drøftes i landstingssalen.

Boligsagen er blusset op igen efter DRs søndagsmagasin 21 Søndag bragte et
indslag der rettede sig mod tidligere landsstyremedlemmer for boligområdet,
Jørgen Wæver Johansen, Siumut, og Johan Lund Olsen, IA, der begge har købt
deres embedsboliger til favorabel pris som følge af den omstridte
landstingslov.

I tv-indslaget udtalte en af Danmarks førende eksperter i forvaltningsret,
professor Claus Haagen Jensen, at det efter hans overbevisning var ulovligt. Boligsagen
er et af temaerne for DR-dokumentarudsendelsen »Flugten fra Grønland« som
vises på KNR-TV onsdag kl. 18.30.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

17 Responses to D: Boligsagen skal kulegraves

 1. ezekias says:

  Det lyder som et interessant program som mange sikkert har godt af at se og forholde sig til.

  Jeg ser frem til at se det.

 2. kp25 says:

  Det er en anden historie, hvor jeg er sikker på, at landsstyret ikke har taget et ansvar.

  Det du giver, skal du nok også få tilbage med samme mønt, vil tiden nok vise!

 3. kalaalivik says:

  Jeg håber at alle vi grønlændere ser og ikke mindst forstår udsendelsen på onsdag. Her vil det blive bevist hvor inkompetente vores lands politikere er. Desværre frygter jeg at det kun er en lille del af befolkningen der ser og forstår udsendelsen, som er lavet af dygtige og upartiske journalister. Noget som i mine øjne er en stor mangelvare i vores land. Så Itisiliineq forleden aften og krummede tæer over hvor mange faktuelle fejl, Tida Ravn lavede. Hvor er i henne journalister i Grønland…? I burde ha opdaget Tida Ravns fejl…!

 4. qilerteq says:

  Godt nok siger landstingsmedlemmer og tidligere landstyremedlem at det de gjorde var lovligt! Det er jo dem selv der har gjort at det blev lovligt at købe husene til ingen penge… Og det er os befolkningen i Grønland der har stemt på dem til at være landstingsmedlemmer og dermed kan de ændre lov og laver nye lov, ja hvad gør vi med problemet? Stemmer nok på andre til næste valg… Det var ihvertfald ikke fornuftigt gjort!
  Laver lov til ens fordel… Nej, det går ikke!

 5. jensen says:

  Ja,kom igang med at kulegrave, men pas på ikke at grave for dybt, så ryger I nok ud i noget bundløst, som hjemmestyret kører er det jo næsten bundløst af sager der ikke tåler dagens lys…………

 6. inuit says:

  PINLIGT !!!!!!!!!!!!!
  Undersøgelse vil ikke give noget andet end udgifter.
  Her skal der bare laves en kovending her og nu og priserne skal blive sat efter nudagens almindelig salgsværdi.

 7. juusi says:

  Det var da godt, at der findes dygtige udenlandske dybdeborende journalister, som viser lidt interesse for Grønland. Uden dem har tingene bare lallet der ud af, og vores slimede “politikere” fortsat har boltret sig og stadig kun tænkt på sig selv. Begivenheden viser med al tydelighed hvor svagt system vi har eller råder over, at vi ikke engang selv kan fremdrage uhyrlighederne. Vores mediefolk har berøringsangst for og er for tandløse til at lave dybdeborende journalistik, derfor kommer der ikke al den rådenskab frem for dagen lys. “Politikerne” snakker om selvstyre/selvstændighed som om de har forstand til det. Med endnu et så svagt system (offentlig forvaltning), bliver det uhyggeligt at tænke på fremtiden, hvor den dumme narrer den endnu mere dumme. Så kære vælger, drop de uduelige “politikere” som har gjort samfundsnasseri til deres levebrød. De kan overhovedet ikke styre et nyt land, send dem tilbage til bygderne, hvor de kommer fra, der vil de ved selvsyn opleve, hvordan afskaffelsen af enhedsprissystemet virker i bygderne. good-bye

 8. naja says:

  Der er mange ting der bør kulegraves i dagens Grønland. Lejer til ejer er bare en af de mange ting, som blev vedtaget til gavn for de embedsfolk, politikere med en stor lønpose fra hjemmestyret. Uanstændige politikere kommer frem i den danske producerede udsendelse om Grønland med ufattelig stor aggorance, at det gør ondt at være en grønlænder. De kører i de dyre hjemmestyrebetalte biler og rejser på business class og skal også betale latterlige små penge for et hus, som vi normale borgere ikke har chance for at købe til en lille pose penge ligesom dem. Er det vejen til selvstændighed? At snyde de andre og have det godt selv. Gad vide om der sker ændringer i visse lov, så politikkere og embedsfolk i det skjulte får gavn af disse?

 9. kaarat says:

  Jeg er helt enige med juusi og pedestrian.

 10. edvardt says:

  Uangattaaq isumaqarpunga nunanit allanit aviisiliortunik qaqutigooraluartumik tikittoqartarnera assorsuaq iluaqutaasoq.

  Uani pisumi pingasunngorpat 18:30 aallakaatinneqartussami amerlaqisugut qilanaarsimassuugut. Ippassaani TV-avisemi tigulaarisoqarmat ippassarlu takusinnaavarput kalaallit aviisiliortuinit kanngusuallatsinneqarsinnaanngitsut qanoq kanngusuusaartitaatigisut. Allaanngivikkamik nukappiarapiluit mamakujunnik kaasarfimmialersorsimallutik paasisaallutik killisiorneqartut.
  Kisiat qujanarpoq qallunaat aviisiliortui nunatsinnukarsinnaasimammata kalaallillu aviisiliortuisa sapigaat saqqummiullugit.

 11. pedersen says:

  Stort skulderklap til journalisterne på DR 21 Søndag – de forstår at bringe sandhederne frem – noget vore egne journalister kunne lære af…..

 12. immaqa says:

  Hov hov… vores journalister har da også haft fat i den. AG, Sermitsiaq og KNR har bringet nyheden ud dengang. Det er vel der DR også har fået fat i den.

  Problemet her, er vel ikke , at Jørgen, Johan og de andre har købt boligerne til lave priser, men at ikke politikere ikke har haft muligheden for at købe hjemmestyreejede boliger til de samme priser som politikerne. Hvem har mon bestemt, at det skal være sådan. Er det politkerne eller…

  Vi glæder os bestemt til onsdag aften.

 13. maxx says:

  Det er flot at de kan købe et helt hus for 700.000

  Nu skal vi give over 1000000 for vores nedslidte lejlighed,
  For nu skal reglerne jo følges.

  Er der virkelig nogen der kan finde på at stemme på dem igen ?????

  jeg har lært der er et ord for det her: MAGTMISBRUG

 14. pedersen says:

  immaqa : ) ja vores journalister har haft fat i sagen – men blev der gjort noget ud af det??? nope…..

 15. nh76 says:

  Immaqa – hvis du så Qanorooq da det var på sit højeste med sagen om boligerne vil du vide at det bestemt ikke var dybdeborende journalistisk. Hans Enoksen sagde at der ikke var et problem og at han desuden ikke kendte til det, der var teknikere til den slags, dertil sagde journalisten noget i retning af “okay og tak fordi du kom” for derefter at gå videre til et andet indslag. Thats it.

  Men ja aviserne forsøgte at grave og puste en stemning op, som vi – befolkningen – ikke greb. Nu forsøges der igen og NU må vi rejse os sammen og sige fra. Bedre sent end aldrig.

  Mvh
  Nive Heilmann

 16. ajapaaju says:

  Der er masser af kritik af pressen. Vi lever nærmest i et diktatursamfund, hvor vi ikke tør står frem, af frygt for at vi ikke har arbejde i morgen. Folk står nærmest og snakker i krogene for at se, hvem der tør sige hvad og hvorfor.

  Det er lige før, den der ”ikke anonym” åbner munden med negativ overfor det styrende her i landet skal søge asyl et andet sted, for man vil heller ikke overleve her. I det forskellige debatter tager man op, at det er godt nogen andre journalister i andre lande skriver noget. Men mange er bange for, at det lige bliver taget op lige nu og her, ingen følger dem op. Det vil være godt for landet her at der kommer udenforstående embedsmænd/jurister og undersøge forholdende, undersøge dem der lovgiver og embedsmændende, det er jo dem, der sidder på kagen.

  Journalister tør heller ikke rigtig at komme frem med noget. Mærkeligt at Sermitsiaq sidder inde med Lars Emils oplysninger og ingen er stået frem med det. Hvad er der ikke – som vi heller ikke får at vide??? Hvem gør noget??? Hvem tør noget??? Dem der tør noget, kan ikke påregne med at få et arbejde igen her i landet? Der er helt stille i radioavisen, i går blev det taget op om Lars Emil i radioavisen, også siger de bare, at det er en optakt til udsendelsen (som kommer her i morgen 18.30). Det med boligsagen var der debat, hvad er der blevet af det???

  Vi er i stampe. DR – Lad være med at bare lad det være ved det. Jeg håber virkelig, at DR vil følge det op og se om der kommer noget ud af DR’s store anstrengelse med at få lavet den udsendelse, ligesom de gør med i “KONTANT”. Hvem tør??? Tør jeg??? Tør vi???

 17. fnuggihh says:

  Hvor er det dog bare dejligt at høre at der er så mange andre, som synes at vores land er helt til rotterne!!!

  Jeg synes at vi skal holde op med at være så bange for eventuelle konsekvenser for vores meninger. Det er vel et demokrati vi lever i???

  Så alle der mener at forholdene bør være anderledes; LAD os rejse os op kommentere, kritisere og i det mindste forsøge at gøre noget!

  Jeg melder mig gerne!…:o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s