Lars-Emil: Ensidig dokumentar

DR-udsendelsen viser, at vi ikke kan stole på Danmark, siger Lars-Emil Johansen til KNR.

Landstings- og folketingsmedlem Lars-Emil Johansen kalder i KNR
tv-dokumentaren »Flugten fra Grønland« for ensidig og tendentiøs. Han mener,
den kun fokuserer på de dårlige sider af Grønland, og at man sagtens kunne
lave en tilsvarende udsendelse om de mørke sider af det danske samfund.

Dokumentaren, der er lavet af danske journalister, viser, ifølge Lars-Emil
Johansen, at Grønland ikke kan stole på Danmark. Og det kan få følger for
forholdet mellem de to lande. Derudover mener politikeren at der skal langt
større fokus på misbrugsbehandling i Grønland.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

Advertisements
This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

15 Responses to Lars-Emil: Ensidig dokumentar

 1. ivalunuuk says:

  Ja, selvfølgelig kunne man lave en tilsvarende dokumentar om lignende omstændigheder i Danmark – eller i hvilket som helst land, for den sags skyld.

  Men vi har i GL stadig bekymrende tal og omstændigheder som der helt sikkert skal tages hånd om. Dette har befolkningen i flere omgange forsøgt at gøre klart for landets styrende regering – men indsatsen, for at det skal blive nemmere at få behandling for ens problemer, går jo frem i kritisk sneglefart.

  Fokusen på misbrugsbehandlingen er der, handlingen mangler bare.

 2. cjohn says:

  Kære Lars Emil (hvis du da overhovedet vil høre min mening…)
  Det løser jo ikke nogle af Grønlands problemer, at du siger, at Dk også har problemer. Hvor jeg dog ellers håbede, at journalisten ville spørge dig, om du havde løsningsforslag til de massive sociale problemer der er i Grl.
  Lars Emil – det handler ikke om hvorvidt DK vil skade Grønland. Måske ville DK (rettere DR) blot gøre personager som DIG opmærksomme på, at der er mange store problemer i dagens Grønland. Lars Emil – det er IKKE en fallit erklæring at bede om hjælp. Det vil være rigtig modigt – ligesom da du selv søgte hjælp til dit alkoholmisbrug. Det er ikke for fremstille dig som alkoholikker eller andet. Det er blot for at tilkendegive, at jeg synes det et modigt og stærkt, at erkende at man har et problem og beder om hjælp til at løse problemet. Jeg har tidligere i dag lagt et indlæg ind under debatten vedr. DF’s forslag om at sætte Grl under administration. Jeg copy/paster det lige ind igen, så du får MIT løsningsforslag, hvis du da gider at høre det. Sidst men ikke mindst….din total arrongante holdning kommer du ikke langt med. Det er der INGEN der bryder sig om… du får lige mit tidligere indlæg her. Måske er der også andre, har et par løsningsforslag. Kom nu med dem!

  Jeg så udsendelsen og mener, at der var mange tabubelagte emner, der blev belyst på en måde, som “almindelige” mennesker ikke ser. Jeg synes på ingen måder, at der var tale om discount dokumentar. Jeg synes dog ikke, at det er helt fair, at sætte Grønland under administration. Det gør nok bare problemet endnu værre, når man ikke selv kan tage beslutningerne og selv tage ansvaret.

  Jeg har været i det grønlandske politikorps i mange år og har med egne øjne set bagsiden af medaljen. Det er da rigtigt, at der er enorme sociale problemer. Bare se hende den fulde kvinde, hvis barn blev hentet af socialvagten. Man kan allerede nu spå hvilken fremtid hendes lille datter får, hvis der ikke straks gribes ind. Jeg blev dog lidt ked af at se, at der blev lagt så meget ansvar over på den grønlandske folkeskole. Som om det var lærernes skyld, at der var så få elever, der gik ud af folkeskolen med et brugbart resultat. Der har længe hvilet en slags barnepigementalitet i det grønlandske samfund, hvor alle bare frasiger sig ansvar og kaster ansvaret ud på lærer, pædagoger, politikere og hele samfundet, med begrundelsen om, at det også er danskernes skyld, det går så elendigt. Hvornår og hvordan kan vi grønlændere lære, at tage ansvar for os selv og vores børn? Og hvordan kan vi overhovedet forlange, at befolkningen skal tage ansvar for noget, når politikerne gang på gang render fra ansvaret (puisi-skandalen, lejer-til-ejer-skandalen, Hawaii-tur, repræsentationskontoskandalen og meget mere).
  Med hensyn til de massive sociale problemer, er det ikke kun alkohol, hash, ludomani og lign. misbrugsproblemer der er i dagens Grønland. Jeg tror simpelthen ikke på, at der findes mennesker, der har til hensigt, at bringe et barn til verden, med henblik på at ødelægge dets liv. Måske er det lidt naivt tænkt, men det ligger vel i menneskets natur, at man vil beskytte og passe sit barn, så godt som man nu kan – under de betingelser man nu har. Og når man nu skal gå videre med begrebet: “så godt som man nu kan”, er det jo en forudsætning, man som forælder også er stærk nok til at kunne opdrage et barn og give det styrke og ansvarsfølelser mm. Men det man ofte ser – eller det jeg har set i min tid hos politiet – var at forældrene ikke magtede deres børn, da de selv tumlede med så mange problemer. Måske skulle man på én eller anden måde “coache” eller “selvudvikle” forældrene, så de fik styrke, selvtillid og ansvarsfølelse, som derigennem kunne hjælpe dem, til at få en uddannelse, arbejde og et fornuftigt liv, både for dem selv, men også deres børn. Lidt ligesom, når man læser emergency-folderen i flyet, der viser, at den voksne først selv skal tage iltmasken på, inden barnet med den voksnes hjælp får iltmasken på. Men dermed ikke sagt, at man ikke skal gøre noget for børnene her og nu. Det skal man helt klart også. Men jeg tror, at man må prøve at uddanne forældrene til at være forældre og ikke bare fratage dem ansvaret og pacificere dem. Men om forældrene frivilligt vil gå med til det, har jeg ingen anelse om. Men om evt. kunne kræve at folk, der får bistand, ikke bare hæver et beløb hver 14.dag, skal aflægge x antal timer om ugen til forældreundervisning. Her kunne man have psykologer, alkologer, sundhedsplejersker, pædagoger, terapeuter, lærere og lign. med som undervisere. Jeg ved ikke om det lyder for smart og fancy, men det mit bud på, hvordan man evt. kunne prøve at løse nogle af problemerne, hvis man da vil løse dem…. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke ved hvordan man skal vurdere om hvem der i givet fald skal have en forældreuddannelse.
  …ps! det er ikke min hensigt, at lyde “kloge åge-agtig”. Jeg synes bare ikke, at man kan tillade sig at kritisere, uden selv at komme med konstruktive løsningsforslag.
  Mvh Grønlænder der nu studerer i Ålborg.

 3. cs27 says:

  Jeg kan ikke bruge Lars Emils hadefulde tankegang til Danmark/danskerne. Det er ikke det Grønland har brug for.

  Hvis det er dit forsøg på, at nå ud til samfundsborgerne som er racister overfor danskerne, og fordi du ved at der er mange alkohol/hashmisbruger som snakker i den dur, er det vel dit forsøg på at tiltrække deres opmærksomhed, så du kan fortsætte som politiker?

  Det er ikke et godt forbillede for Grønland med den holdning.

  Det er ikke en styrke, at være en racist, det er en svaghed.

 4. inuit says:

  Jeg er enig med Lars Emil

  Her er hvad man kunne finde i går fra en Dansk Avis
  Antallet af unge drabsmænd er steget
  Attentat mod politi betjent
  Kvinde anholdt med over et halvt kilo kokain
  Voldsomt røveri i en villa
  Kriminelle mindreårige i København
  Nedslidte skoler
  Folketingskandidat har snydt for 136.000 kr.
  Beboer overfaldet af ungdomsbander
  Rocker fylder fængslerne
  Bilist drak to flasker rødvin før dødelig biltur
  Bankrøver klædte sig på foran kamera
  Indbrudstyv snittede mand med kniv

  Men det forsvarer stadig ikke den manglende proactivitet der skal til for at fjerne de sociale problemer.
  Så i stedet for at bygge store fine Lufthavne som kun et fåtal har råd til at udnytte.
  Burde man bruge penge på at rette op på det. Samt sikre sig at dette ikke kommer til at ske igen.

 5. 71er says:

  Hvis man følger lidt med i DR ser man tit disse kritiske udsendelser i dk. Laver en politiker noget rigigt lort bliver han/hun hængt ud for det . Jeg husker også en udsendelse om istedgade, misbrugerne prostituerede, og andre dårligdomme. De danske journalister er ikke bange for regeringen. Hvis de ser noget de vil bringe op, gør de det skam også. Der er kommet meget godt ud af at medierne tør kritisere i dk.tv-avisen, pengemagasinet, taskforce osv. er et lille udpluk af dk. der kritiserer dk. Det er også sådan i dk. at bliver der sendt en kritisk udsendelse om dårlige forhold, så bliver politikerne ikke fornærmet. De ser sig forpligtet til at gøre noget ved det.
  Sådan burde det også være her. LEJ skiver det kan få følger at dr laver sådan en udsendelse. LEJ kunne bare aldrig drømme om at følgerne er at det hele bliver værre, når han ser sådan på “de påståede problemer”

 6. mikaelmortensennuuk says:

  Jeg er personligt ked af at Lars Emil skal være talerør for Grønland, det er da fuldstændig åbenlyst at LEJ føler sig forfulgt og Hetzet det er der måske også grund til, det duer bare ikke at han på sin egen måde bliver går i defensiven ved at blive offensiv og begynder fremstille os Grønlandske borgere som folk der hader DK netop pga. af at han selv føler sig hængt ud! Han bør forholde sig objektivt til situationen…..Hvis der er nogle nyhedmedier i DK der læser dette, må i endelig ikke tro at LEJ’s holdning repræsenterer resten af befolkningen, for dette er absolut ikke tilfældet. 0″,)

 7. juusi says:

  En grufuld oplevelse !

  Selvom man er født og opvokset i Grønland, set og oplevet elendigheden mange steder i Grønland gennem årene, bliver man ikke desto mindre stadig chokeret hver gang, over at se tingenes til stadighed trøstesløse og accelererende udvikling til mere og mere menneskefjendske tilstande. Det tog mig et par dage med at fordøje de jeg så. Det gør ”politikerne” måske også stadigvæk, siden de overhovedet ikke har reageret på udsendelsen endnu.

  Hjemmestyret blev indført for snart 30 år siden. Velmindende unge smøg ærmerne op, og tror de er verdensmestre i at opbygge et samfund. Nogen forsøgte vist endda, og flytte sammen med ”de oprindelige folk” i deres bitte fangersamfund bl.a. i Siorapaluk, på bedste måde at ”komme hinanden ved” . Flere havde kommunistiske idealer, og endda opbyggede deres politiske organisation lige efter kommunistiske organisationsopskrifter a´la Leninister, Stalinister, Trotskister, Maoister og jeg ved ikke hvad,.. ja med politbureau og hele lortet.

  Hvad ser man så snart 30 år efter ? Idealisterne har skam skiftet hamp fra den kommunistiske og socialistiske ideal til egoistiske, racistiske og hadefulde individer, så det ligefrem fråder ud af munden på dem. Men nu er alle de gode ungdommelige visioner pist borte med blæsten.
  Resultatet af snart 30 års magt-, alkohol- og stofmisbrugs afhængiges forsøg på ”politisk arbejde” skinner igennem. De har skabt et samfund i ligeså stille og langsom forfald og på kanten af afgrunden helt bogstaveligt talt. 70´ernes venstreorienterede idealister er blevet kapitalister, som rager skruppelløs til sig af samfundets midler, uden at blive flove eller vise den mindste anger. Se det er folk i menneskelig forfald, så det batter til noget, tilsyneladende uden skam i livet og fuldstændig uden tids- eller situationsfornemmelse.

  ”Man kan ikke stole på Danmark” – Jo man kan, men man kan for f…. ikke stole på en afdanket, egoistisk, selvglad skabning total blottet for følelser som Lars Emil….. så Lars Senil, når du udtaler dig, så lad vær med at sige tingene så de lyder som om, at du taler på alle os grønlænderes vegne, tal dog for dig selv, og fri os for dine ”vi” form i dine udtalelser. Jeg væmmes ved dig, jeg vil ikke kendes ved dig og vil på ingen måder repræsenteres af dig overhovedet, så slimet og ligefrem ulækker optræden som en hjernedød oppustet mumie, fy..for.. den lede.

  En grufuld oplevelse er det, at se, tilsyneladende enlig mors totale forfald. Måtte aflevere sit barn til socialvagten uden at kunne gøre noget. Hvor har jeg dog ondt af hende! Hvorfor er den stakkel i så total forfald ? Store børn i total alkohol- eller andre rusmiddeltåger, skal hjælpes hjem af politiet, stakler der helt bogstaveligt forsøger at ”kravle” hjem på alle fire, eller nogen der bare er faldet om i total brændert, bliver samlet op ”som skrald” og blev kørt væk. Hold kæft…., og som før sagt; selvom man er vokset op og livet i blandt dem, er det ikke desto mindre altid deprimerende at se sine landsmænd i så sørgelig forfatning. Det er resultatet af det total mislykkede ”samfundseksperiment”, som førnævnte inkompetente ”politikeres” skalten og valten af samfundets begrænsede ressourcer. Det er så nemt og skyde skylden til danskerne. Danskerne har ikke villet blandet sig de sidste 30 år indtil i dag, andet end at punge ca. 3 mia. kr. af hvert år til bygdebandelederen og hans kumpaner. ”Toppolitikere” som er topegoister, laver skræddersyet lovgivne, som kun kan udnyttes af dem, og når de så bliver ”overrasket” af en dygtig dybdeborende journalist, mens de har fingrene dybt nede i kagedåsen, jaaa.. , så kan det godt ske, at denne lov skal laves om, så den ikke kan udnyttes af resten af befolkningen. En så tomhjernet opførsel af JLO er pinligt. For ”fremmede” vil han stolt vise sit flotteste udsigt over Nuuk-fjorden, og troede at de ”fremmede” vil falde på halen for ham og savle over hans tyveri fra det grønlandske folk. Han fik sig en lang næse, og nærmest flygter fra kameraet, som en forurettet knægt, der pludselig ikke kan svare for sig. Hvor sølle kan man blive ??

  Og det værste af det hele. Nu er der gået flere dage efter den grufulde udsendelse, og hvad har ”toppolitikerne” at sige til det store problemer som blev fremlagt for dagens lys ??? ikke den mindste pjæf fra nogen overhovedet !!!! Eneste der virkelig har følte sig trådt over træerne Hr, lars senil, gav bitte hyl fra sig, med det sædvanlige svada om ”utroværdige” danskere og andet sædvanlig gang racistisk ævl og bavl !!

  Og andet af det værste; hvor er repræsentanterne (journalisterne) fra den lokale presse, radio, tv og ugeblade. Stort set ingen reaktion, anden end, at de har givet spalteplads til os i deres hjemmesider, som jeg selvfølgelig er taknemmelig for, en spalteplads til os i nogens øjne ”kværulanter og kritikere, som ikke kan andet end at kritisere”

  Fleres sædvanlige undskyldninger med ”at feje for egen dør først” når kritikken kommer fra ”danskervenlige kritikere” med henvisning til f.eks. Tøndersagen, ghettoproblemer osv. i DK.
  Ja til forskel på reaktionerne i Grønland eller total mangel på samme, bliver opståede problemer i DK lagt frem for dagen, hvor dagspressen, radio og tv afdækker problemer lige på stedet og involverer alle politisk og andre ansvarlige i pågældende sager, hvor også menig befolkning involverer sig til løsning af problemerne. Man vender aldrig det blinde øje til, man tager problemerne ved roden, og det er det som alle vi grønlændere har meget at lære af. Problemerne kan nemlig ikke ties ihjel, det fine ordsprog igen: ”problemer er til for at blive løst” og ikke ignoreres. Så hvad har ”toppolitikerne” at sige til de massive problemer der findes i det grønlandske samfund ???

  Flere dage efter, stadig ingen reaktion fra de ansvarlige. Typisk grønlandsk attitude. Man står over for et problem, man vipper fra side til side, og holder kæft, og håbe på, at de ”dumme” snart glemmer. Problemet havner i glemmebogen til næste gang, men i mellemtiden vokser problemet, så derfor er alt i forfald i det grønlandske samfund.

  Indrøm det dog, selvom det er en kæmpekamel at sluge, og gør noget ved problemet, så kære vælger smid ”samfundsnasserlevebrødspolitikere” ud ved næste valg, og for guds skyld, lad Lars Senil står ude i politisk kulde, ham har det grønlandske samfund ikke spor brug for. Afgørelsen ligger hos ”sofavælgerne” , de repræsenterer ca. 15-20 % af vælgerne, og har reelt magten !!! Og mange af ”sofavælgerne” er dem der opholder sig i Grønland i kortere eller længere årrække. Du har stemmeret og du kan gøre en forskel, benyt dig af din ret, og stem de uduelige ”politikere” ud ved næste valg.

 8. eskimodrengen says:

  Først en tak til DR for at belyse vores åbenlyse problemer. Der er selvfølgelig diverse urigtigheder, men de er efter min mening ikke overlagte.
  Hvad der derimod er `overlagt´, er helt klart belysning af vores ENORME magtmisbrug. At de siddende politikere ikke kan se skoven for bare træer, er for mig helt utroligt.
  Jeg er en højt uddannet Grønlænder der inden længe har i sinde at forlade Grønland på grund af magtmisbruget, det eneste job jeg efterhånden kan få er skovle sne, lort, jord og gøre rent. I udlandet er min arbejdskraft og kvalifikationer eftertragtet, tak til udlandet…
  Hr. Binzer, om du skulle være ansat på en akavet måde, afspejler IKKE dine utrolig gode kvalifikationer. Desværre er du en af de få af os der stadig orker den kamp, det er mod udpræget magtmisbrug og med så mange ligesindet som mig der ønsker at forlade landet, er dette ikke nok. Ønsker dig alt held i fremtiden.
  Hr Lars Emil, hvordan kan du efter at have siddet på magten i 30 år end ikke se det enorme antal af højt uddannet der FLYGTER fra landet?? Du må være fuld af løgn når du siger du ikke har hørt om flugten. De 34 år jeg har boet heroppe, er under 1/3 af de jeg kender med højt uddannelse kommet tilbage.
  Kort om udsendelsen og min baggrundsviden:
  1) har også gået på Qaqortoq skolen, og mit syn er IKKE det samme som DR´s
  2) kender langt de fleste medvirkende i programmet og syntes det er godt gjort af dem at deltage
  3) er glad/ked af jeg ikke deltog i udsendelsen, har meget på hjertet og min fremtid med nuværende magtstruktur er min jobsituatuion næsten håbløs.
  Har klaget og brokket mig for meget de seneste år og det har mundet ud i at flere højtstående politikere/embedsfolk decideret har lagt hindringer for mine jobs, på trods af gode kvalifikationer.
  Jeg går i seng i aften, med en ren samvittighed, dybt ked af min situation, misbruget der skete for mig da jeg var barn, kærligheden til mit land og ønsket om at hjælpe befolkningen. Mest af alt ked af at jeg tænker på at flytte/flygte fra landet, men kræfterne er ved at slippe op og mit liv kører ud i sandet. Der er over 15 år før jeg får en bolig i en boligblok.
  Tak til mit land for at have giver mig alle mine uddannelser heroppe og synd jeg ikke kan bruge dem.

 9. cs27 says:

  Ja, hvorfor har vi fået så lidt reaktioner fra politikerne, lige bortset fra LEJ?

  Mon der er en stærk og ærlig politiker der kan indrømme, at de grønlandske politikere ikke har rent mel i poserne?

  Jeg har mistet mit tiltro til politikerne, og aner derfor ikke hvem jeg skal vælge længere.

  Kære samfundsborgere! Ved I hvem vi kan stole på?

 10. ViGiNaVo says:

  Hvem skal man vælge?………….total fortabt!

 11. mikaelmortensennuuk says:

  Det blev åbentlyst vist i DR-programmet at der alligevel stadig er nogle politikere som prøver at gøre noget ved problemerne som nepotisme magtmisbrug mm. , til trods for at vedkomne til tider er blevet beskyldt for at være for kristisk og at det kun handler om at “smæde” oppositionen til. Jeg har selv haft mine tvivl før i tiden, men det har jeg ikke mere. Jeg ved hvem jeg skal stemme på….Vil derfor også benytte lejligheden til at rose Per Berthelsen, for han er da i det mindste een af de få som har indflydelse og magt til at kunne gøre noget ved situationen, og som har gjort noget, og det håber jeg da han bliver ved med…….

 12. lindadk says:

  I skulle skamme Jer!

  Lars Emil og I andre, der bare meler Jeres egen kage – og gir Danmark skylden for, at det går dårligt i Grønland!

  Har I pudset brillerne og set ud over Jeres egen næsetip og pengepung for nylig? Det har I vist ikke!

  I må ha en meget flov smag i munden – FØJ

  Ta Jer sammen og gør noget for de dårligst stillede i det grønlandske samfund – og ikke kun noget for Jer selv og dem der slikker Jer op og ned ad ryggen, bare for at få en del af kagen (læs bloktilskuddet).

  Og til Jer vælgere: Er det dem i vil stemme på ved næste valg?
  Håber ikke I glemmer de politikere, der bare har melet deres egen kage gennem årerne.

  Det er trods alt Jer og Jeres børns fremtid det gælder!

 13. cs27 says:

  Samfundsborgerne har givet politikerne et arbejde på Hjemmestyret med et højt løn, fordi de skal udføre et arbejde for Grønland.

  Hvis opgave og ansvar er det, at den slags magtmisbrugere ikke skal tolereres i den grønlandske politik, er det Landsstyreformanden eller er det vælgerne?

  Er det kampagne/demonstration, eller har vi noget og skulle have sagt?

  Findes der en lovgivning om, hvad der skal gøres, hvis jeg f.eks. ikke kan finde ud af, hvilket parti der tiltaler mig?

  Jeg synes også Per Berthelsen har givet mange gode budskab, der kan bruges.

  Men når der findes magtmisbrugere i blandt politikerne, har alle politikerne et ansvar for at få rettet op på det problem.

 14. pedestrian says:

  Lad mig minde Lars Emil Johansen om at udsendelsen ikke handlede om Grønland i helhed! Men om de mange ting som folk ofte bliver konfronteret med i dagligdagen; nemlig de sociale problemer som er blevet daglig-dags-billedet for mange, kønsligt ugerninger mod mindreårige som tit ender med selvmord, vold i fuldskab og meget meget mere som man slet ikke så i filmen!

  Og det er ikke nok at have større fokus på misbrugsbehandling i en tid som i dag! Der skal ske handling og synlige resultater til de massive problemer vi har herhjemme!

 15. Pingback: brigitte nielsen and sylvester stallone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s