IA vil brande Grønland i Danmark

Folketingskandidat Juliane Henningsen fra Inuit Ataqatigiit foreslår at man bruger studerende til at forbedre danskernes viden om Grønland.

– Jeg vil arbejde for at der bliver indført “ambassadører” for Grønland der
skal rejse rundt i Danmark og fortælle om Grønland i alle dets farver og
nuancer. Dermed kan vi gøre vores til at danskere og folkevalgte generelt
får bedre kendskab til grønlandske forhold end i dag. I denne nye ordning er
det således oplagt at bruge de studerende samt grønlændere i Danmark til at
”brande” det moderne Grønland, skriver Juliane Henningsen i et valgoplæg.

Hun vil også forbedre forholdene for handicappede og syge grønlændere i
Danmark.

– Som medlem af Folketinget vil jeg arbejde for at øge opmærksomheden omkring
de grønlændere der er bosat i Danmark pga. deres handicap og personer der er
nødsaget til at opholde sig der i længere tid pga. sygdom skal have langt
bedre vilkår for at kunne fastholde kultur og identitet.

Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

3 Responses to IA vil brande Grønland i Danmark

 1. bjoern says:

  En udemærket ide…

  Hvad angår grønlændere der er bosat i Danmark pga. deres handicap eller sygdom og deres muligheder for at fastholde kultur og identitet – kunne man ikke bare hjemtage disse til Grønland, om man frygter danificering? Eller kan Grønland ikke selv pleje og helbrede sine egne?

 2. Søren says:

  Det ville være et rigtig godt tiltag for Grønland, hvis vi kunne blive brandet i Danmark. Mange danskere har – efter min opfattelse – ikke en egentlig rigtig ide om, hvordan Grønland er.

  Specielt nu med al den dårlige omtale, ville det ekstra nyttigt. Der kunne i hvert fald helt klart gøres meget for at forbedre danskere i Danmarks opfattelse af Grønland og grønlændere generelt.

  Og jeg tror helt klart, at der er mange studerende, som ville være rigtig gode til at udføre denne opgave, såfremt de er forberedt på det, når de tager afsted på uddannelsesophold.

 3. nini says:

  Kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet…

  Selvfølgelig er det altid godt at få et bedre image, men jeg tænker nu mere på om ikke der fandtes vigtigere emner en folketingskandidat bo-siddende i Danmark kunne koncentrere sig om?

  Hvad med større fokusering på de forskellige indsatsområder overfor socialt udsatte grønlændere i Danmark?

  Har selv boet på Christianshavn, og passerer dagligt såkaldte ‘fulde grønlændere’ hver dag… Nogen dage hvor overskuddet er forsvindende bliver jeg irriteret og tænker: Qaa dæmp jer nu lige lidt… Andre dage bekymrer jeg mig lidt over at jeg ikke har set ‘ham den gamle med kasketten og hunden nogle dage’ og helt tredje dage – ja så resignerer jeg blot og bemærker dem næsten ikke.

  Sådan burde det ikke være…

  Der burde være mere fokus på de forskellige indsatsområder der rent faktisk findes.
  – P.t. Forefindes de kun i de større byer som: København, Odense, (nu også Esbjerg, Vejle, Herning og Viborg), Århus og Ålborg.

  Hvis jeg spørger en folketingskandidat om hvilken indsatsområder socialt belastede grønlændere har i F.eks. København: Tror du så han / hun med hånden på hjertet ville vide det?

  Jeg er vidende om at der er 14 indsatsområder inden for socialt udsatte grønlændere i København… Alt inden for gratis retshjælp, vidensudveksling imellem grønlandske kommuner og København, grønlandsk støtteperson for de grønlandske hjemløse der ikke kan blive integreret i det danske samfund, aktiveringsværksteder, bofællesskaber for grønlandske kvinder, rådgivning fra ‘integrerede’ grønlændere i Danmark og meget mere…

  Til min overraskelse finder jeg ud af at igen er det Danmark der har større fokus på disse områder, fordi sådan fungerer det i det danske system. Folk der er socialt belastet tilbydes hjælp…

  Hvad med at vi begynder at hjælpe vores egne i større grad. Spørg dig selv: Hvilken hjælp tror du socialt belastet grønlændere i Svendborg, Silkeborg eller f.eks. i Frederikshavn kan få? Der er ingen speciel hjælp uden for de større byer.

  Jeg bliver ked af det når jeg ser unge grønlændere, med livet foran sig tigge på gaden efter mad med nedslåede øjne, gamle hjemløse grønlændere diskutere højlydt hvorvidt det er bedst at være grønlænder eller dansker. Eller se en alkoholiseret dansk mand slå sin lige så alkoholiserede grønlandske kvindelige bekendtskab og kalde hende en ‘skide grønlænder’…

  Der er ikke noget ‘skide’ over at være grønlænder – hvis det er noget – så er det skide stolt!

  Derfor er det vigtigt at hjælpe sit folk med give dem de bedst mulige betingelser; i et land som vi af historiske grunde, nu og en gang er en del af. Erkende de udfordringer vi har med de socialt udsatte grønlændere og herefter skabe de bedste betingelser for dem.

  Så Juliane Heningsen, hvis du vil brande Grønland i Danmark – > så start med at løse de problemer der skaber det image problem vi har….

  Held og lykke med valgkampen til alle folketingskandidater.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s