Til vælgermøde med sommerfugle i maven

Fem enkeltkandidater prøver lykken på tirsdag.
Læs artiklen på Sermitsiaq.gl

This entry was posted in 10. Bookmark the permalink.

13 Responses to Til vælgermøde med sommerfugle i maven

  1. Hvis nogen prøver at forstå en rigtig grønlænder er, så er vedkommende en grønlænder der lever i grønland, der bruger den 1. prioritets sprog til daglig, al resten er kun efternølere der prøver lykken.

  2. tava says:

    Jeg kunne ikke lad være med at grine til sidst, da enkelt kanditaten Max, blev ved med at nævne, at det kunne han ikke gøre noget ved flere gange, så man til sidst, hvorfor overhovedet være med når man ikke har nogen visioner alligevel?
    Men jeg synes alligevel at de var modige og et stort skuldeklap til Nikoline.

  3. tava says:

    så man til sidst tænker – mener jeg…

  4. “perch” personlige forfølgelser smiler jeg bare af, men én ting er sikkert : Hvis nogen prøver at forstå en rigtig grønlænder er, så er vedkommende en grønlænder der lever i grønland, der bruger den 1. prioritets sprog til daglig, al resten er kun efternølere der prøver lykken.

  5. Arnaq Akull says:

    Det er dog en indholdsløs sludder, du slynger qarasaas. Du siger, at dem der ikke behersker grønlandsk bliver umyndiggjort? Det er langt fra korrekt. Tag dog en slapper, du har skrevet “sludder for en sladder” rigeligt efterhånden, afrundet 15 indlæg om dagen og det meste angreb mod folk der skriver dansk?

    Ja, med snit 2 indlæg om dagen afslutter jeg for denne måned, ved at lykønske alle kandidater som har hjertet og hjernen på rette sted. Må de bedste kandidater komme ind i Landstinget d. 2. juni.

    Godt valg og god pinse til alle.

  6. “Arnaq Akull” Er bare ligeglad hvorledes du ville kommunikere og med hvilket sprog du ville anvende i alle tilfælde, men én ting er sikkert Hvis nogen prøver at forstå en rigtig grønlænder er, så er vedkommende en grønlænder der lever i grønland, der bruger den 1. prioritets sprog til daglig, al resten er kun efternølere der prøver lykken.

  7. maximum says:

    NU ER DER IKKE NOGET SOM ER SÅ SKIDT AT DET IKKE ER GODT FOR NOGET.

    I det her tilfælde mit første telefon interview og resultatet af dette.

    Der er flere ting som ikke passer bare i denne lille artikel.
    Journalister kan vel skrive det som de lyster.
    Jeg kan og vil ikke sammenlignes med Per Berthelsen eller andre levebrødspolitikere som nu er.
    Politiker i normal forstand er jeg end ikke.

    At holde fri lyder meget let og uforpligtende.
    Jeg ved godt det forpligter at stille op, men jeg ved også at jeg som person har svært ved snik snak og at stille mig frem på enhver tænkelig måde.
    Jeg har som andre ikke det store bagland til at støtte mig op ad.
    Jeg har mine meninger, lidt familie, lidt venner, en sød kæreste at falde tilbage på.

    Jeg er nok for naiv og for godtroende og må derfor og må derfor sørge for, at sortere fra hvad der er godt og hvad der er snot, lidt ligesom når vi læser alle de forskellige kommentarer.
    Vi må fokusere på hvad som er konstruktivt.

    Med vores begrænsede vilkår og konkurrencemoment allesteds, så er det begrænsede hvad vi kan forvente os, også blandt journalister.

    For mig er det ikke et spørgsmål om at prøve lykken!
    Det er et spørgsmål om som individ at tage ansvar og gøre en positiv forskel derfra hvor jeg nu står, ved at sætte fokus på det jeg nu engang brænder for og som kan få positiv indflydelse i samfundet.

    De tanker som ligger til grund for at jeg stiller op, har faktisk været grunden til en personlig proces som jeg gennem mange år har gennemgået i voksen livet. Fra næsten ikke at fokusere på andet end mig selv til der hvor jeg er nu.
    Vi har alle vores rygsæk at bære rundt på.

    Mangfoldigheds projektet er ikke som alt andet let fordøjeligt valgspæk, og jeg forventer ikke at alle kan forstå det.
    Jeg tillader mig endog at sætte lidt større krav til vælgerne ligesom de skal sætte større krav til politikerne.
    Hvis ikke vi gør det, vil der ingen positiv forandring i det lange løb ske.

    Jeg appellere til alle os som kan læse mellem linjerne om at træde i karakter, for jeg er overbevist om at tilhængerne af enten de liberale eller socialisterne ikke ser ud over deres termer og ideologier.

    Tag dog ikke fejl af mine kortsigtede hensigter.
    Jeg ser gerne at vi hæver det niveau og de vilkår som vores ressourcesvage medmennesker lever under. Som en af debattørerne sagde det – de ældre uarbejdsdygtige som kravler i skraldecontainerne for at stille den daglige sult.
    Dem har vi alle set – men gør vi noget ved det og kan vi her i 2009 med så lille en befolkning med så stor en forskel på rig og fattig være det bekendt?

    Vi er ikke så mange, at vi kan gemme os bag hinanden og sige at det er systemets eller demokratiets skyld.

    Så på kort sigt, er det ikke jer som jeg appellerer til som jeg kæmper for. De ”stærke” skal nok klare sig.
    Deltag i den stille og intelligente kamp.

    At være i stand til i kraft af fortiden, at leve i nuet til gavn for fremtiden, uden at det er på bekostning af fortiden, nutiden, fremtiden eller miljøet.

    Som jeg har sagt før – den røde tråd er INUISMEN.

    Tag ansvar.

    Gør en positiv forskel.

    Gå mangfoldighedens vej.

    Stem på Max Madsen.

    Det gør ikke så meget at jeg taber, hvis bare vi vinder.

    Godt valg.

    Jeg har en blok med navnet Mangfoldighedens vej.

  8. Der må nok være nogen der havde indset at disse valgafteners to sproget udsendelser ikke holder i længden, den ene sprog til at bruge her i landet er kun lånt tid. Dansk sproget valgafteners udsendelser er måske de sidste man ser her i landet hvis man kigger sig i fremtiden har man jo ikke mere brug for dette sprog.

  9. maximum says:

    Der må være nogen som indser at man også skal udvide sin horisont og at begrænset snæversynethed i længden ikke holder. Ligeledes gælder det levebrødspolitik hvor man ikke fokuserer på kernen af landets problemer :-).

    Om det bliver det sidste ved jeg ikke, men jeg har sagt mit.
    Skal dog ikke koge mere suppe på det ben.
    Jeg ved det er svært for nogen at udvide deres intelligente horisont.

    Vil man forandring på kort sigt er det Demokraterne, IA, Soorlaat.

    Vil man positiv forandring på lang sigt skal man stemme på Max Madsen.

    Opfylder jeg ikke jeres forhåbninger og forventninger som kilde til forandring, jamen så er det gensidig og vi må tage den derfra. Min kilde til forandring er de værdier som engang tilsat de potentielle muligheder vi nu har.

    Jeg håber ikke vi skal opleve begivenheder i det virkelige liv som er taget ud af Kejserens nye klæder.

    Godt valg til jer alle sammen.

  10. qarak says:

    @Qara …- Qaratsanik agguaamata sumiikkavit, nunguussagavit? Rigtige Grønlændere?? Nunatta katersugaasivianukarniarit – ukiut 2000-it allartereerput.

  11. “qarak” Qujanaq quujanartumut inuttut malersuininnut 😀 men én ting er sikkert Hvis nogen prøver at forstå en rigtig grønlænder er, så er vedkommende en grønlænder der lever i grønland, der bruger den 1. prioritets sprog til daglig, al resten er kun efternølere der prøver lykken.

  12. maximum says:

    Lidt ros kan man altid bruge, så tak dino og held og lykke 🙂

    Hvis jeg som kandidat skulle stemme på en modkandidat, så ville min stemme gå til Nikoline. 🙂

    Stærke kvinder er der brug for, derfor stem på Max Madsen for jeg støtter kvinderne ;-).

    Forstå mig nu korrekt.

    Held og lykke til alle som vil en rød tråd og gøre en positiv forskel.

    Med venlig hilsen

    Stem på Max Madsen og gør en positiv forskel.

  13. kalaaleq66 says:

    qarasaasiaq ASSUT torrallaavutit, maanimi nunami oqaatsigut siulliullugit atussavagut, kiap tamanna apeqqusissavaa ilaa? Nunani nunasiaataanikuni allani oqaatsit annaaneqartuartarput KALAALLILLI sapinnginnamik oqaatsitsik piginnarusuppaat, aammali allat oqaasii atorumallugu. Manna nunasiaataasimanitta kingunerinik oqaatsitsigut sorsunneq ingerlanneqartuarpoq, oqaatigullu suunngitsutut atorsinnaanngitsutut nungusarusukkaluarpaat, taamaattut ajugaanavianngillat!
    Tamatta oqaatsitsinnik pingaartitseqaagut, allalli aamma paaserusuppagut, Nikoline sapeeqaaq pilluaqqusariaqarpoq, allallu tamaasa kalaallit nunatsinni innuttaaqataasut QAA oqaatsigut pitsassuit atorluarniarniarsigik!

Leave a comment